Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 16 Nisan 2024 Salı
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
İncirde 7 Bin 500 Ton Rekolte Beklentisi 

İNCİRDE 7 BİN 500 TON REKOLTE BEKLENTİSİ

MERSİN (İHA) - Türkiye'nin toplam incir üretiminin yüzde 2'sini karşılayan Mersin'in Mut ilçesinde bu yıl incirde 7 bin 500 tonluk bir rekolte bekleniyor.


Mut İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Levent Abaş, sahip olduğu mikro klima özelliği nedeniyle Akdeniz bölgesine en erkenci sofralık incir üretiminin ilçeye büyük avantaj sağladığını söyledi. 2012 yılı sezonunda iklim şartlarının incir için çok uygun geçtiğini ifade eden Abaş, Türkiye'de 1 Ağustos'tan önce piyasaya incir ürünü sunabilecek başka bir bölge olmadığına dikkat çekti.

2011 yılı Şubat ve Mart aylarında 13 bin incir fidanının, yaklaşık 764 dekarlık bir arazide toprakla buluşturulduğu bilgisini de veren Abaş, 2012 yılı sonuna kadar 100 bin fidan dikmeyi hedeflediklerini vurguladı. İlçede yaklaşık 2 bin 500 ailenin 19 bin dekarlık alanda yetiştirdiği incirden elde ettikleri gelirle yaşamlarını sürdürdüğünü belirten Abaş, bu yıl 7 bin 500 ton civarında rekolte beklendiklerini açıkladı.

Üretimine uygun 20 bin dekarlık arazinin bulunduğunu kaydeden Abaş, bu alanların değerlendirilmesi ile birlikte 20 bin ton civarında rekolte elde edilebileceklerini, bu kapsamda yatırımcıları ilçeye beklediklerini dile getirdi. İncirin yaklaşık yüzde 68'ini, Türkiye genelindeki üretimin de yüzde 2'sinin Mut'tan karşılandığını anlatan Abaş, incirin aynı zamanda da kansızlık, afrodizyak, damar tıkanıklığı, dalak şişkinliği ve nefes darlığı gibi hastalıklara iyi geldiğini söyledi.

100 gram incirde yüzde 12 şeker oranına sahip proteinin yanı sıra A, B1, B2, B3, B6 ve C vitaminleri ve folik asitin bulunduğunu dikkat çeken Abaş, incirin astım, öksürük ve soğuk algınlığının yanı sıra uzun süreli hastalıklardan sonra hızlı iyileşmeye yardımcı olduğunun bilindiğini de sözlerine ekledi.

Ekleme Tarihi
13.07.2012
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı

Etiketler: İncir, 7 Bin 500 Ton Rekolte Beklentisi, rekolte, meyvecilik, tarım, gıda
Link: İncirde 7 Bin 500 Ton Rekolte Beklentisi




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız