Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 29 Mart 2024 Cuma
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
Bergama Teknolojik Seracılığın Merkezi Oluyor 

Bergama Teknolojik Seracılığın Merkezi Oluyor

İZMİR (İHA) - Son yıllarda tüm dünyada hızla artan teknolojik seraların kurulması ve kentteki jeotermal zenginliklerin değerlendirilmesi için hareket geçen Bergama Belediyesi, bölgede çekim merkezi olarak ortaya çıkma yolunda emin adımlarla ilerliyor.


Fatih Mahallesi Dübek Mevkii’nde yaklaşık 380 bin metrekarelik alanı teknolojik seracılıkta kullanmak üzere planlayan Bergama Belediyesi, İmar Kanunu’nun 18. Maddesi uyarınca planın ada ve parsellerini oluşturmuş, 2010 yılında başlatılan çalışmalarla daha önce mera vasfındaki alan, İl Tarım Müdürlüğü’nce ot parası bedelinin yatırılması ve alınan izinler sonrasında seracılık için kullanılabilecek duruma getirilmişti. 2011 yılında ise, bu alan için yapılan imar uygulaması sonuçlandırıldı ve tapu tescil işlemleri de tamamlandı.

İmar Planı’nda Teknolojik Sera olarak ayrılan alanda Bergama Belediyesi’ne ait; Ertuğrul Mahallesi Kanlıazmak Mevkii’nde 78 bin 147, 79 metrekarelik alanda Teknolojik Seracılık Tesisleri yapılması amacıyla, 2886 sayılı kanunun 51.maddesinin g bendine istinaden 29 yıl 5 ay süreyle pazarlık usulü ile Sınırlı Ayni Hak Tesisi (İrtifak Hakkı) ihalesi yapılacak. İhale 25 Temmuz 2012 Çarşamba günü saat 14.00’te gerçekleştirilecek.

Kurulacak seraların Bergama’yı kısa sürede teknolojik seracılıkta önemli bir merkez haline getireceğini, ilçede yaşayanlara yeni iş olanakları sağlayacağını belirten Belediye Başkanı Mehmet Gönenç,“Proje, jeotermal kaynakların değerlendirilmesi açısından oldukça önemli. Yaklaşık 80 bin metrekaresi belediye tüzel kişiliğine ait bu alan, bölgemizde seracılığın gelişiminde önemli bir adım olacak. Projeyle Bergama’nın çehresi değişecek ve yeni iş sahaları doğacak” diyerek şöyle konuştu, "Son yıllarda hızla artan jeotermal enerjiyi yakın zamanda Bergamalılar’ın hizmetine sunacağız. Seracılıkta maliyeti artıran en önemli unsur ısıtma giderleridir. Jeotermal kaynakların sera ısıtmasında kullanılması maliyetleri de en aza indirecektir. Gerçekleştirilecek ihale projenin hayata geçirilmesi adına önemli bir adımdır"

Ekleme Tarihi
14.07.2012
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı

Etiketler: Bergama, Teknolojik Seracılık, Merkezi Oluyor, sebzecilik, meyvecilik, tarım, gıda, haber, haberler
Link: Bergama Teknolojik Seracılığın Merkezi Oluyor




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız