Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 02 Mayıs 2024 Perşembe
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
Gediz 

GEDİZ'DE HAYVAN ÜRETİCİSİNE DAMIZLIK SAANEN TEKESİ

KÜTAHYA (İHA) - Gediz çevresinde kıl keçisi yetiştiriciliği ile uğraşan 15 üreticiye ikişer adet damızlık Saanen Tekesi dağıtıldı.


Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın Koyun ve Keçilerin Verimliliğini Artıma Projesi kapsamında üreticilere dağıtılan damızlık Saanen tekeleri için Gediz İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü bahçesinde tören düzenlendi.
 
Törene Kütahya İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Fatih Satıcı, Gediz Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, Gediz İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ali Cihan Ulusoy, teknik personel ve kıl keçisi yetiştiricileri katıldı.
 
Törende bir konuşma yapan Kütahya İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Fatih Satıcı, Koyun ve Keçilerin Verimliliğini Artıma Projesi ile Gediz ve çevresinde uygulamaya soktukları melezleme yöntemiyle en iyi cinslerden olan Saanen keçisinin yaygınlaşması için damızlık teke dağıttıklarını söyledi.
 
Geçen yıl 15 yetiştiriciye dağıtılan 30 damızlık Saanen Tekesinden olumlu sonuçlar almaya başladıklarını belirten İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Fatih Satıcı, bu yıl Eskigediz ve Yunuslar beldeleri ile Arıca köyünden 5'er üreticiye daha ikişer adet olmak üzere toplam 30 damızlık teke dağıttıklarını ifade etti.

Müdür Satıcı, "Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Bütçesi kaynaklı proje 30 bin lira bedelli ve tekeler üreticiye tamamen geri ödemsiz olarak dağıtıldı.
 
Projenin amacı verimi düşük kıl keçileri ile Saanen tekelerini melezleyerek bölgede süt ve hayvan üretimini en az iki katına çıkarmaktır" dedi.

Ekleme Tarihi
15.07.2012
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı

Etiketler: Gediz, Hayvan, Üreticisine, Damızlık, Saanen Tekesi, saanen keçisi, hayvancılık
Link: Gediz'de Hayvan Üreticisine Damızlık Saanen Tekesi




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız