Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 19 Nisan 2024 Cuma
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
Süper İncir’e 60 Bin Tl Destek 

SÜPER İNCİR’E 60 BİN TL DESTEK

AYDIN (İHA) - Aydın İl Genel Meclisi, Aydın incirini tanıtıldığı ve izlenme rekorları kıran ‘Süper İncir’ reklam filminin uzun metrajlı versiyonuna 60 bin TL destek verilmesini gündemine aldı.


Bilindiği gibi; izlenme rekorları kıran “Süper İncir” adlı kısa reklam filminin Aydın İncir’inin tanıtımına büyük katkı sağlamasının ardından uzun metrajlı yeni bir film çekmek için kolları sıvayan Aydınlı amatör yönetmen Kerem Sarı, geçtiğimiz Şubat ayında İl Genel Meclisi Şubat ayı oturumunda sunum yapmıştı.

Bir dönem askıya alınan Süper İncir projesi için geçtiğimiz günlerde Aydın İl Genel Meclisi Başkanı Hayri Güleç başkanlığında 46 İl Genel Meclis üyesinin iştiraki ile toplantı gerçekleştirildi. Toplantıda tanıtım içerikli sinema filmi için Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’ne İl Özel İdaresi’nden 60 bin TL ödenek katkısında bulunması talebi görüşüldü.

Toplantının ardından bir açıklama yapan İl Genel Meclisi Başkanı Hayri Güleç, “Aydın’ın markalaşması ve bu anlamda yöremizde yetişen en önemli tarım ürünlerinden olan incir başta olmak üzere, tarımsal ürünlerimiz ve kültür-turizm unsurlarının daha etkin bir şekilde tanıtımı ve böylece ilimizin tarım-sanayi, ticaret ve kültürüne katkıda bulunulması amacı ile Aydın Valiliği'nin destekleri ile Aydın Ticaret Odası'nın koordinatörlüğünde Aydın İl Özel İdaresi ve Aydın Belediyesi dahil olmak üzere, yapılan protokolde adı geçen kurumların destek ve paydaşlığında ‘Tanıtım İçerikli Sinema Filmi’ yaptırılması projesi öngörüldü. Tanıtım içerikli sinema filmi yaptırılması projesine İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nün yazısında belirtildiği üzere İl Özel İdaresi’nin 60 bin TL ödenek katkısında bulunması; ilgili ödenek miktarı uygun görüldüğü takdirde Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü bütçesinde öngörülmeyen bu ödeneğin öncelikle Yedek Ödenek tertibinden Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğüne aktarılması ve İl Genel Meclisince uygun görülen Kurum katkısının, Aydın Ticaret Odası'nın proje ile ilgili açacağı hesaba aktarılması talep edildi. Bu itibarla tanıtım içerikli sinema filmi için Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’ne İl Özel İdaresi’nden 60 bin TL ödenek katkısında bulunması talebinin görüşülerek bir rapor hazırlanmak üzere Plan ve Bütçe Komisyonuna havalesine oy birliği ile karar verildi” dedi.

Ekleme Tarihi
15.07.2012
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı

Etiketler: süper incir, incir, aydın, MEYVECİLİK, TARIM, TARIMSAL DESTEK
Link: Süper İncir’e 60 Bin TL Destek




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız