Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 22 Mayıs 2024 Çarşamba
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
Gediz 

GEDİZ'DE ZİRAİ MAKİNE EKİPMAN DESTEĞİ BİLGİLENDİRME TOPLANTISI YAPILDI

KÜTAHYA (İHA) - Kütahya'nın Gediz İlçesi'nde, Kırsal Kalkınma Projeleri kapsamında Zirai Makine Ekipman Desteği bilgilendirme toplantısı yapıldı.
 
Gediz Halk Eğitim Merkezi Salonunda İlçe Kaymakamı İsmail Çorumluğlu tarafından düzenlenen toplantıya Kütahya İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Fatih Satıcı, Gediz İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ali Cihan Ulusoy ve teknik personel ile köy muhtarları ve çiftçiler katıldı.

Toplantıya katılan muhtarlar ve çiftçilere, Zirai Makine ve Ekipman Alımlarının Desteklenmesi Programı kapsamında hazırlanan projeler hakkında ayrıntılı şekilde bilgilendirme yapıldı.

İlçe Kaymakamı İsmail Çorumluğlu, Kırsal Kalkınma Projeleri kapsamında hazırlanan Zirai Makine Ekipman Desteği ile bölge çiftçisinin modern tarımcılık ve hayvancılığa geçirilmesini amaçladıklarını söyledi.

Biçer Bağlar Makine, Çayır Biçme Makinesi, Diskaro, El Traktörü, Gübre Dağıtım Makinesi, Hububat Harman Makinesi, Çapa Makinesi, İlaçlama Makinesi, Kırkma Makinesi, Mibzer, Pülverizatör, Silaj Makinesi, Süt Sağım Ünitesi ve Soğutma Makinesi, Yem Hazırlama Makinesi alımlarında çiftçilerin yüzde 50 oranında desteklendiğini belirten İlçe Kaymakamı İsmail Çorumluğlu, "Geçen yıl Gediz çiftçisi Makine Ekipman Desteklemesi Kapsamında 1 milyon 346 bin 222 TL. (KDV hariç) tutarında alım yaptı. Hibeye Esas Proje ile yapılan bu alımlarda çiftçimize 637 bin 111 destek verildi. Tarım ve hayvancılık sektörünün ihtiyaç duyduğu tarım alet ve makine altyapı güçlendirmesi için bu yılki proje hazırlık çalışmalarımız halen devam etmektedir. Sektörde gelir ve standartların geliştirilmesi, ayrıca tarımsal faaliyetler için geliştirilen yeni teknolojilerin üreticiler tarafından kullanımını yaygınlaştırarak, daha kaliteli ve pazar isteklerine uygun üretim yapılmasını sağlamayı planlıyoruz. Kırsal Kalkınma Projeleri Zirai Makine Ekipman Desteği projeleri, zor şartlarda ve bedenen çalışan üreticilerimizin işlerini kolaylaştırmak ve üretim maliyetlerini düşürerek uluslararası düzeyde rekabet edebilir hale gelmelerini sağlamak amacıyla uygulamaya konulmuştur. Bu araçlar KDV hariç değerinin yüzde 50'si hibe desteği olarak çiftçimize verilecektir" dedi.

Ekleme Tarihi
15.07.2012
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı

Etiketler: Gediz, Makine, Ekipman, Desteği Bilgilendirme Toplantısı Yapıldı
Link: Makine Ekipman Desteği Bilgilendirme Toplantısı Yapıldı




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız