Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 09 Mayıs 2024 Perşembe
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 

Yeni yatırımlarıyla ihracata açılacak

Sefa Süt, 16 yıllık tecrübenin ardından ürün gamını genişletti.

Burdur ilinin Bucak ilçesinde kültürlü beyaz peynir üretimiyle sektördeki faaliyetine başlayan Sefa Süt, 16 yıllık tecrübenin ardından ürün gamını genişletti.


Firma, 2013 yılında planladığı yeni fabrika yatırımıyla ihracata açılmayı planlıyor. Sektörde üretim ve tüketim planlaması olmadığına dikkat çeken Şirket Yetkilisi Feray Zeren, devlet tarafından verilen desteklerden sadece büyük firmaların yararlandığını, bu durumun da sektörü tekelleşmeye sürüklediğini ifade etti.

Geçtiğimiz yılın kapasite kullanımı açısından verimsiz bir yıl olduğunu değerlendiren Zeren, "1000 metrekare kapalı alanda 10 bin metrekare açık alan üzerinde faaliyet göstermekteyiz. 2011 yılında üretim kapasitesinin tamamını kullanamadık. Yani eksik kapasite ile çalıştık. Bu yılı da ilk 5 ay göz önüne alınırsak çok iyi gitmeyecek gibi görünüyor. Türkiye'de sektörümüz maalesef çok iyi bir yerde bulunmuyor. Üretim ve tüketim planlaması yapılmıyor. Sütün bol olduğu dönemlerde fiyat dibe vuruyor, sütün kıt olduğu dönemde ise sürekli fiyat artışı oluyor.

Bu nedenle sektör olarak önümüzü göremiyor ve planlama yapamıyoruz. Eğer sektör gelişecekse verilen teşvikler tüm sektörlere yayılmalı. Sadece belli büyüklükte olan firmalara verilen teşvikler kaldırılmalıdır. Devlet tarafından desteklenen büyük firmalar küçük firmaları ezmekte ve zaman içinde sektör tekelleşmektedir" şeklinde konuştu.

Yeni yatırım planını hayata geçirdiklerinde hedeflerinin ihracat olduğunu dile getiren Zeren, "Önümüzdeki dönemde yeni bir fabrika yatırımı planlıyoruz. Hedefimiz yeni fabrikamızla beraber ihracata başlayabilmek. Direkt üreticiye verilen hayvan ve süt desteği son derece olumludur. Bu desteklerin devam etmesini destekliyoruz. Ayrıca okul sütü projesini de destekliyor ve devam etmesini bekliyoruz" dedi.

Firmanın 1996 yılında Bucak'ta Mehmet Zeren tarafından kurulduğunu belirten Feray Zeren, "Sadece 2 ton/gün kapasite ile üretime başlamıştık. İlk olarak kültürlü beyaz peynir üretimi yaptık. Şuanda firmamızın toplam üretim kapasitesi 25ton/gündür. Beyaz Peynir, kaşar peyniri ve diğer peynir çeşitlerini üretmekteyiz" dedi.





kobiden.com

Ekleme Tarihi
16.07.2012
Ekleyen Kişi
Celil PAKSOY

Etiketler: Yeni yatırımlarıyla ihracata açılacak, sefa süt, peynir, beyaz peynir, süt, süt ürünleri, gıda tarım
Link: Yeni yatırımlarıyla ihracata açılacak




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız