Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 29 Mart 2024 Cuma
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 

Aydın'da 2012 Yılında Desteklenecek Ürünler Belirlendi

2012 Yılı Destekleme Tebliği'nde Türkiye genelinde belirlenen üç ayrı havzada yer alan Aydın'da desteklenecek olan ürünler belirlendi.


Bakanlar Kurulu kararı ile yürürlüğe konulan 2012 Yılında Yapılacak Tarımsal Desteklemelere İlişkin Kararın ekinde yer alan listede belirtilen havzalarda desteklemeye esas 2012 yılı ürünü kütlü pamuk, yağlık ayçiçeği, soya fasulyesi, kanola, dane Mısır, aspir, zeytinyağı, buğday, arpa, çavdar, tritikale, yulaf, çeltik, kuru fasulye, nohut ve mercimek üreterek satışını gerçekleştiren üreticilere yapılacak fark ödemesi desteğine ilişkin usul ve esasları belirleyen 2012 Yılında Yapılacak Tarımsal Desteklemelere İlişkin Karar Esasları tebliği 27 Haziran 2012 tarihinde Resmi Gazete' de yayınlandı.

2012 Yılı Destekleme Tebliği hakkında bilgiler veren Aydın Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Salih Köksal, "Tarımsal Destekleme ve Yönlendirme Kurulu tarafından 2012 yılı ürünü fark ödemesi desteği miktarları kilogram başına kütlü pamuk için 46 Kr, yağlık ayçiçeği için 24 Kr, soya fasulyesi için 50 Kr, kanola için 40 Kr, dane Mısır için 4 Kr, aspir için 40 Kr, zeytinyağı için 50 Kr, buğday, arpa, çavdar, yulaf, tritikale 5 Kr, çeltik, kuru fasulye, mercimek ve nohut için 10 Kr olarak belirlenmiştir. Tebliğe göre fark ödemesi desteğinden yararlanmak isteyen üreticiler için başvuru başlangıç ve son başvuru tarihleri aşağıda belirtilmiştir.

Bu tarihten sonraki başvurular kabul edilmez ve bu durum üretici için herhangi bir hak doğurmaz. Fark ödemesi desteğinden yararlanmak isteyen üreticilerin başvuru başlangıç tarihi 01 Ekim 2012, son başvuru tarihi ise kütlü pamuk, yağlık ayçiçeği, soya fasulyesi, kanola ve aspir için 01 Nisan 2013; dane Mısır, buğday, arpa, çavdar, tritikale, yulaf, çeltik, kuru fasulye, nohut ve mercimek için fatura başlangıç tarihi 01 Mayıs 2012, son başvuru tarihi 30 Nisan 2013'tür. Bu tarihten sonraki başvurular kabul edilmez.

Fark ödemesi desteğinden yararlanmak isteyen zeytinyağı üreticilerinin, tasiriye faturaları ile zeytinyağı satış faturalarının, Vergi Usul Kanunu'nun 231 inci maddesi, 5 inci fıkrasında yer alan hükme uygun olarak düzenlenmiş olması gerekmektedir. Tasiriye faturaları ile yapılacak son başvuru tarihi 03 Haziran 2013, bu tarihten sonra satılan zeytinyağlarına ait alım satım belgelerinin son teslim tarihi ise 01 Ekim 2013'tür. Bu tarihten sonraki başvurular kabul edilmez" dedi.

AYDIN 3 AYRI HAVZADA YER ALDI

Türkiye'nin toplam 30 üretim havzasına ayrıldığı 2012 Yılı Destekleme Tebliği'nde Aydın 3 ayrı havzada yer aldı. Aydın'da havzalara göre fark ödemesi kapsamında desteklenen ürünler ise şöyle sıralandı:

11. Kıyı Ege Havzası; Arpa, Aspir, Buğday, Çavdar, Çeltik, Dane Mısır, Kuru Fasulye, Kütlü Pamuk, Mercimek, Nohut, Soya Fasulyesi, Tritikale, Yağlık Ayçiçeği, Yulaf, Zeytinyağı.

16. Gediz Havzası; Arpa, Buğday, Çavdar, Dane Mısır, Kanola, Kütlü Pamuk, Mercimek, Nohut, Soya Fasulyesi, Tritikale, Yulaf, Zeytinyağı.

26. Ege Yayla Havzası; Arpa, Aspir, Buğday, Çavdar, Dane Mısır, Kuru Fasulye, Kütlü Pamuk, Nohut, Tritikale, Yağlık Ayçiçeği, Yulaf, Zeytinyağı.

AYDIN (İHA)

Ekleme Tarihi
16.07.2012
Ekleyen Kişi
Celil PAKSOY

Etiketler: Aydında 2012 Yılında Desteklenecek Ürünler Belirlendi, Arpa, Aspir, Buğday, Çavdar, Dane Mısır, Kuru Fasulye, Kütlü Pamuk, Nohut, Tritikale, Yağlık Ayçiçeği, Yulaf, Zeytinyağı
Link: Aydın'da 2012 Yılında Desteklenecek Ürünler Belirlendi




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız