Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 28 Mart 2024 Perşembe
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 

İnci Kefali Av Yasağı Sona Erdi 

3 Aylık Dönemde 198 Ton Kaçak Avlanmış Balık Ele Geçirildi 
Jandarma, 111 Şüpheli İle 94 Araca 120 Bin Lira Para Cezası Kesti

VAN (İHA) - Van Gölü’nde yaşayan inci kefali balığı için üreme dönemi olan ilkbahar aylarında konulan av yasağı sona ererken, jandarma ekipleri tarafından bu dönemde 198 ton kaçak avlanmış balık ele geçirildiği, 111 şüpheli ile 94 araca ise 120 bin lira para cezası kesildiği açıklandı.


Van Valiliği’nden konuyla ilgili yapılan açıklamada, Van ili sınırları içerisinde kalan Van Gölü, Erçek Gölü ve diğer su ürünleri istihsal alanlarında 15 Nisan tarihinde başlatılan 2012 yılı inci kefali avlanma yasağının 15 Temmuz tarihinde sona erdiği belirtildi.

Yasak dönem içerisinde, Van J. Çevre Koruma Tim Komutanlığı, Erciş Jandarma Asayiş Bot Komutanlığı, ilçelerdeki jandarma komutanlıkları ve jandarma karakol komutanlıklarınca koordineli olarak 113 kaçak avlanma olayına müdahale edildiği belirtilen açıklamada “Olaylarda, kaçak avlanan 32 bin 730 kilo canlı inci kefali balığı suya bırakılmış, 165 bin 945 kilo ölü inci kefali balığı ele geçirilmiştir. Toplamda 198 bin 675 kilo inci kefali balığı ele geçirilmiş, 111 şüpheli ile 94 araca 119 bin 980 TL idari para cezası kesilmiştir” denildi.

Yasak inci kefali balığı avcılığı ile mücadele kapsamında; bir önceki dönem ile kıyaslama yapıldığında, yakalanan balık miktarında yüzde 6, şüpheli sayısında yüzde 29, kesilen idari para cezasında yüzde 2 ve yakalanan şüpheli sayısında ise yüzde 11 artış görüldüğü belirtilen açıklamada, “1380 Sayılı Su Ürünleri Kanunu’na muhalefet olaylarında ise, 28 Adet manyat ağ, 4 bin 913 metre germe ağ, 114 adet tuzak, 18 çift kasık çizmesi, 2 adet tekne ve 91 adet balık nakil aracı ele geçirilmiş, malzemeler il ve ilçe tarım müdürlüğü ekiplerine teslim edilerek birlikte imha edilmiştir” diye belirtildi.

Ekleme Tarihi
17.07.2012
Ekleyen Kişi
Celil PAKSOY

Etiketler: İnci Kefali Av Yasağı Sona Erdi, avlanma, su ürünleri, tür, ırk, balık, gıda tarım
Link: İnci Kefali Av Yasağı Sona Erdi




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız