Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 29 Nisan 2024 Pazartesi
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
Fındık işçilerinin  

Fındık işçilerinin ''yevmiye talebi'' -İşçilerin isteklerini iletmek amacıyla Adana'dan Düzce'ye gelen temsilci, talepleri içeren dilekçeyi Akçakoca Kaymakamlığı'na teslim etti -Temsilci Çaka: -''Fındık işçilerinin bu seneki yevmiye talebi 38 liradır'' 

DÜZCE (A.A) - Fındık işçilerinin isteklerini iletmek amacıyla Adana'dan Düzce'ye gelen temsilci, talepleri içeren dilekçeyi Akçakoca Kaymakamlığı'na teslim etti.

     Adana'daki fındık işçilerini temsil eden Abdullah Çaka, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Akçakoca'daki işçilerin genellikle Doğu ve Güneydoğu Anadolu'dan geldiğini belirterek, fındık işçileri için iş ayarlamaya, üreticilerle yevmiye konusunda görüşmeye geldiğini söyledi.

     Çaka, işçilerin bazı talepleri olduğunu, talepleri ilgili kurumlara ileteceğini ifade ederek, ''Bu sene işçiler geliş için yol parası istiyorlar. Fındığın 3 lira veya 10 lira olması işçiyi ilgilendirmiyor. Günlük 35 lira yevmiye ve 3 lira yol parası olmak üzere işçilere 38 lira verilmesi gerekiyor. İşçi, belirlenen saatler arasında çalışıyorsa hakkını almalıdır. Bu fiyattan aşağı olduğunda işçi gelmez. Gelmediğinde karaborsa ortaya çıkar, üretici zarar eder. Zarar etmemesi için bir fiyat açıklanması gerekir'' dedi.

     İşçilerin yol parası konusunda bazı sıkıntılar yaşadığına dikkati çeken Çaka, ''Adana-Ceyhan bölgesinde işçiler çapa ve karpuz hasadıyla uğraşıyor. Çalışana iş var. 5 Ağustos günü inşallah fındık toplamaya gelecekler. Adana'da işçi ücretleri ve çalışma saatleri buradan çok farklı. Adana ile Akçakoca'nın işçi ücretleri aynı olduğu için işçi de kalkıp Akçakoca'ya gelmiyor. Bunun için her sene Akçakoca'ya fındık toplamak için gelen işçi sayısında azalma yaşanıyor'' diye konuştu.

     Çaka, açıklamasının ardından işçilerin taleplerinin yer aldığı dilekçeyi Akçakoca Kaymakamı Mehmet Ünal'a teslim etti.

    
   

Ekleme Tarihi
17.07.2012
Ekleyen Kişi
gidatarim2

Etiketler: fındık işçileri
Link: Fındık işçilerinin 'yevmiye talebi'




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız