Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 19 Nisan 2024 Cuma
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
Yemeğe ve kişiye özel su, yemek, su, gıda, su içmek 

Yemeğe ve kişiye özel su

Su firmaları çocuklara özel su çıkarıyor. Fakat tek 'özel'lik, çocuklar için su değil. Sektörde çok ilginç trendler gelişiyor.


İSTANBUL - Ambalajlı su pazarı hareketleniyor. Büyük firmaların son dönemde odaklandıkları yer, çocuk tüketiciler... Üç önemli firma peş peşe çocuklara için özel ürün çıkardı. Yatırımlar devam ediyor. Dünyada ve özellikle Avrupa’da su sektöründeki yeni trenler, Türkiye'de de sektörün gündemine girdi. 'Kişiye özel su mönüleri' geliyor. Aromalar, mineral terkibi isteğe göre değişebilecek. Bir başka trend, yemeğe göre özel su; içki - yemek uyumu gibi su - yemek uyumuna yönelik ürünler geliştiriliyor.

Türkiye'de ambalajlı su sektörü çok hızlı değil ama istikrarlı bir büyüme gösteriyor. Yıllık ortalama büyümeler yüzde 5 düzeyinde. Bu yıl su pazarı hacminin miktarda yaklaşık 10.3 milyar litreye, ciroda 3.6 milyar liraya ulaşması bekleniyor. Sağlık Bakanlığı verilerine göre 288 yerli ve yabancı firma rekabet ediyor. İlk 8 şirketin toplam pazar payı yüzde 30 seviyesinde. Yabancı yatırımcıların ilgisi, Danone-Hayat, Coca Cola-Damla, Nestle-Erikli, Pepsi-Aqua gibi satın almalarla kendisini gösteriyor. Yabancı markaların payı pet su pazarında yüzde 50, damacanda yüzde 17 dolayında. Sektörde giderek büyürken rekabet yeni ürünlerle devam ediyor.

Pazarın en büyükleri içinde yer alan markalardan Pınar Su, bu yıl çocukların su tüketimini teşvik etmek için çizgi film Şirinler'deki karakterlerin yer aldığı su şişesi tasarımıyla piyasaya çıktı. Sektörün köklü şirketlerinden Hayat Su, “Hayat Bebeklere Özel Korumalı Ambalaj” su çıkardı. Nestlé Pure Life da çocuklara su içme alışkanlığı kazandırmak için Looney Tunes karakterli, 0.33 litre şişelerini piyasaya sundu.

Pürsu hazırlık yapıyor

Pazardaki bir başka gelişme tüketici tercihlerinin cam ambalaja kayması... Şirketler bu gelişmeye göre pozisyon alıyor. İstanbul’da pazarın büyük oyuncularından Sırmagrup, "cam su" segmentine girdi. Damla Su, 8 lt’lik "Damlacana" satışlarını başlattı. Sektörün yenisi Aygaz-Pürsu cam veya pet, ambalaj çeşitliliği, farklılaştırılmış su türleri üzerinde çalışıyor. Şirket yetkilileri, "Her türlü su ürünü için hazırlık yapıyoruz" dedi.

Sushi ile hangi su iyi gider?

Sırmagrup Yönetim Kurulu Başkanı Davut Dişli, gelecek su trendleri konusunda, "Osman Müftüoğlu Hocamızın ciddi bir iddiası var biz de Sırmagrup olarak katılıyoruz. Dünyada özellikle Amerika’da ve Avrupa’da suyun kendi içerisinde farklı geliştirilmiş oksijenli, meyveli vb. şekilde çeşitlenen ürünleri var. Avrupa’da ve özellikle İtalya’da özel tüketim noktalarında su mönüleri oluştu. Bizim Sırmagrup olarak beklentimiz bu süreçte ilerlemelerin işi 'su mönü'lerine kadar getireceğini düşünüyoruz. Alışkanlıkların değişeceği, ileriki dönemlerde insanların tüketim noktalarında su mönüleri ile karşılaşacağına inanıyoruz dedi" dedi.

Su konusunda yayınlar yapan www.finewater.com sitesinde yer alan habere göre; su mönüleri sanıldığı gibi basitçe tüm su markalarının arka arkaya sıralandığı bir liste değil. Bir su mönüsü yaratmak için şef tarafından hazırlanmış yemek mönüsünün ve doğru ambalajlı doğal suyun birbirlerine eşleştirilmesi gerekiyor. Şaraplar gibi, sular da özel kaynaklardan geliyor ve her birinin bir hikâyesi ve muhtemelen de çok uzun bir tarihi var. Şişelenmiş doğal kaynak sularının artan popülaritesine bağlı olarak, restoran ve oteller yakında su isteyenlere, şarapta, 'kırmızı mı, beyaz mı?' diye sorulduğu gibi, suyu da soracaklar. Sushi ise uygun bir su seçebilme imkânı olacak. Tüketiciler her geçen gün daha fazla, yemek tercihleriyle uyumlu su arayışına giriyor. Restoranlar şarap mönüleri gibi yaratıcı su mönüleri hazırlıyor.
 
 
 
 
 
 

Ekleme Tarihi
17.07.2012
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı

Etiketler: Yemeğe ve kişiye özel su, yemek, su, gıda,
Link: Yemeğe ve kişiye özel su




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız