Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 28 Ağustos 2025 Perşembe
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 

10 bin dekar alanda patates üretimi

Türkiye'de patates cipsi üreten firmalar, patates ihtiyaçlarını yılda iki kez hasadın yapıldığı Reyhanlı ilçesinden karşılıyor.


Reyhanlı Sanayi ve Ticaret Odası Başkanı Nihat Kılıç, Amik Ovası'nın bereketli topraklarına sahip Reyhanlı'da yaklaşık 10 bin dekar alanda patates üretildiğini söyledi.

Nihat Kılıç, ilçede alternatif ürün olarak ekimi yapılan patatesin tarlada kalitesine göre cips ve yemeklik olmak üzere ayrı ayrı fiyatlandırıldığını kaydetti.
 
Kılıç, sofraların vazgeçilmez ürünlerinden olan, Reyhanlı'da yetiştirilen patateslerin rengi ve tadıyla adından söz ettirdiğini belirtti.

Türkiye'nin önemli cips firmalarının toprağın bereketi ve bol ürün alınmasının etkisiyle patates ihtiyacını artık Reyhanlı'dan karşılar hale geldiğini ifade eden Kılıç, patatesin bölgedeki vatandaşlar için önemli bir geçim kaynağı haline geldiğini bildirdi.
 
 
 
 
 
 
 
 

Ekleme Tarihi
18.07.2012
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı

Etiketler: 10 bin dekar alanda patates üretimi, patates, sebzecilik, tarım
Link: 10 bin dekar alanda patates üretimi




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız