Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 04 Mayıs 2024 Cumartesi
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 

Vali Mayda: Kelkit Organik Tarımın Merkezi Olacak

Gümüşhane'nin Kelkit ilçesinde, Organik Tarım ve Hayvancılık Festivali gerçekleştirildi.

Gümüşhane Valisi Yusuf Mayda, "Tarım ve hayvancılık yapmaya müsait olan Kelkit ilçesi, bu sektörlerde isim yapacak." dedi.

İlçe merkezindeki pazar yerinde organize edilen festivale Gümüşhane Valisi Yusuf Mayda, Ak Parti Gümüşhane Milletvekili Kemalettin Aydın, Ak Parti Bayburt Milletvekili Bünyamin Özbek, Şiran Kaymakamı ve Kelkit Kaymakam Vekili Edib Çakıcı, Kelkit Garnizon Komutanı Kurmay Yüzbaşı Yasin Kayabaşı, Gümüşhane Belediye Başkanı Mustafa Canlı, Bayburt Belediye Başkanı Hacı Ali Polat, Kelkit Belediye Başkanı Muammer Duran ile çok sayıda davetli ve vatandaş katıldı.

Vali Mayda, Kelkit'in organik tarımla ismini duyurmaya başladığını belirterek, "Kelkit, organik tarımın merkezi olacak. Organik tarım laboratuvarının ilimize yapılmasıyla, bitkisel ürünlerde diğer illere gitmeye gerek kalmayacak." şeklinde konuştu.

Ak Parti Gümüşhane Milletvekili Kemalettin Aydın ise il ve ilçelerin büyüme hızının, Türkiye'nin büyüme hızıyla aynı doğrultuda olacağına dikkat çekti. Aydın, "Ankara'da, Bayburt milletvekilimiz ve bizler kardeş gibi bir arada çalışıyoruz. Köse Havaalanı, demiryolu, doğalgaz ve duble yollar gibi projelerin yapılması için çalışıyoruz." diye konuştu. Kelkit Belediye Başkanı Muammer Duran da ilçenin önemli problemlerini birer birer çözdüklerini söyledi.

Konuşmaların ardından buzağı yarışması, sünnet şöleni, yöresel türküler programı ve ev hanımlarına yönelik bilgi yarışması gerçekleştirildi. Yarışmalarda dereceye girenlere çeşitli hediyeler verildi. Program kapsamında sanatçı İbrahim Erkal ve Yusuf Güney konser verdi. (CİHAN)

Ekleme Tarihi
18.07.2012
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı

Etiketler: Organik Tarım, organik, gümüşhane,
Link: Vali Mayda: Kelkit Organik Tarımın Merkezi Olacak




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız