Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 29 Nisan 2024 Pazartesi
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 

Nestlé’nin Kahve Yetiştiriciliği Alanındaki Sürdürülebilirlik Çalışmalarına Uluslararası Ödül

Nestlé, dünyanın en çok tercih edilen kahve markası NESCAFE’nin üretimi için Çin’in dağlık bölgelerindeki çiftçileri kahve tarımı ve üretimi konusunda desteklemeye devam ediyor. Yunnan’daki çiftçilere tarımsal destek veren Nestlé, uzun vadede sürdürülebilirlik alanındaki bu örnek katkısı ile Milletlerarası Ticaret Odası (ICC), Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) ve Uluslararası İş Liderleri Forumu’nun (IBLF) birlikte verdikleri “Dünya İş ve Kalkınma Ödülü”ne layık görüldü.


Nestlé, Çin’in Yunnan bölgesindeki çiftçilere sunduğu destekle, sürdürülebilirlik alanında uluslararası platformda verilen en prestijli ve saygın ödüllerden biri olan “Dünya İş ve Kalkınma Ödülü”nü aldı.

Yunnan’daki dağlık bölgede çiftçilerin kahve yetiştirmeleri için son 20 yıldır çalışmalar yürüten Nestlé’nin tarım uzmanları, bu sürede 5 bini aşkın çiftçiyi, çiftlik yönetimi, kahve dikimi, kalite kontrolü, işleme teknikleri gibi birçok konuda eğittiler. Nestlé bu süreçte, istikrarlı ve sürdürülebilir bir gelir elde etmeleri için çiftçilerden doğrudan satın alma yaptığı satın alma istasyonları da kurdu. Nestlé, satın alma programı çerçevesinde, toplamda 20 bin insanın geçimine katkıda bulundu.

Yunnan’da kahve yetiştirme çalışmalarını 1988 yılında başlatan Nestlé, 1992 yılından itibaren çiftçilere tarımsal destek hizmeti vermeye başladı. Nestlé, 1997 yılında bizzat deneysel üretim yapabildiği bir kahve çiftliğinin açılışını da gerçekleştirdi. 2011 yılında ise, sürdürülebilirlik alanındaki kapsamlı projesi NESCAFE Plan’ı bu bölgede de devreye sokarak, yerel çiftçilere verdiği desteği artırdı.

NESCAFE Plan, tüm dünya çapında, on yıl süreli, toplam 350 milyon İsviçre Frangı yatırım yapılan bir inisiyatif ve Nestlé’nin kahve tarımı, üretimi ve tüketimi konusuna verdiği önemi bütünlüklü bir şekilde ortaya koyuyor. Nestlé, bu plan çerçevesinde, 2015 yılı itibari ile doğrudan çiftçilerden yahut onların derneklerinden aldığı kahve miktarını 2 katına çıkaracak.

Ekleme Tarihi
18.07.2012
Ekleyen Kişi
Celil PAKSOY

Etiketler: Nestlé’nin Kahve Yetiştiriciliği Alanındaki Sürdürülebilirlik Çalışmalarına Uluslararası Ödül
Link: Nestlé’nin Kahve Yetiştiriciliği Alanındaki Sürdürülebilirlik Çalışmalarına Uluslararası Ödül




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız