Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 03 Mayıs 2024 Cuma
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 

Olmuksa ramazan pidesini sıcak tutan kutu üretti

Olmuksa Genel Müdürü Tuğrul Arıkan, ekmek ve pide sevkiyatında kullanılmak üzere ‘Taze Kutu’ adlı bir ambalaj ürettiklerini açıkladı.


EKONOMİ SERVİSİ

Arıkan, uzun süren Ar-Ge çalışmalarıyla geliştilen kutunun pide ve ekmek sevkiyatında sıcaklığı ve tazeliği koruduğunu, hijyenik, çevreci ve pratik bir ambalaj olduğunu söyledi. Türkiye’de bir ilki gerçekleştirerek, Türk Gıda Kodeksi Ekmek ve Ekmek Çeşitleri Tebliği’ne de uygun bir çözüm ürettiklerini kaydeden

Arıkan, şu bilgileri verdi: “Ramazanla birlikte öncelikle pide sevkiyatına uygun olan versiyonu satışa sunduk. Ramazan sonrası ekmek sevkiyatı için üretilen çeşidi de üreticilerin beğenisine sunulacak. Olmuksa Taze Kutu, Türk Gıda Kodeksi Ekmek ve Ekmek Çeşitleri Tebliği’nin öngördüğü tüm önlemleri, ayrıcalıklı tasarımı sayesinde pratik bir şekilde birarada sunuyor.

Her kutu, 1 ay boyunca yeniden kullanılıyor, ömrü dolan kutular ise sürdürülebilir yapısıyla geri dönüşüme gidiyor. Kutu içerisindeki pide veya ekmeğin ortalama 2 saat sıcak, uzun saatler ise taze ve çıtır kalmasını sağlıyor. Kutu, az stok alanına ihtiyaç duyması, kolay kullanımı, ürünü sıcak ve taze tutması, tekrar kullanım imkanı ve ürün için en üst seviyede hijyenik bir ortam sunması gibi ayrıcalıklı özelliklere sahip.”

20 pide ya da 25 ekmek alıyor

Olmuksa İş Geliştirme Ürün Yöneticisi Hande Kocaman, şunları söyledi: “Kutuyu 8 ay boyunca, ürün, kalite, sevkiyat, dağıtım, depolama alanlarından oluşan ciddi bir test sürecinden geçirdik. Tek sıra istifte, mevcut yöntemlere göre yüzde 40 daha fazla stoklama alanı yaratıyor.

Her zaman istiflenen yerlerinde bıraktığımız kutularımızda bulunan sıcak pideler ise ancak tam 4 saat sonra oda sıcaklığına yani 22 derece sıcaklığa indi. Bir tanesine 20 adet pide veya 25 adet ekmek kutu dört tarafı kapalı dizaynı ile pide ve ekmeğin hijyenik ve sağlıklı koşullarda taşınmasını sağlıyor. Kullanılan tamamlayıcı malzemeler sayesinde, ambalajın yüzeylerle doğrudan teması kesiliyor, rahat hareket ettirilerek, uzun süre dayanıklılığını koruyor.”

Günde 5 milyon ekmek israf ediliyor


Türkiye’de 22 bin, sadece İstanbul’da 3 bin 500 civarında faal fırın bulunduğunu söyleyen Arıkan, şöyle konuştu: “Bu fırınlar her gün 82 milyon adet ekmek üretiyor, ekmeğin yaklaşık yüzde 60’ı bakkal ve marketler aracılığıyla son tüketiciye sunuluyor. Toplamda 77 milyonu ekmeklerin tüketilirken, her gün 5 milyon adet ekmek ise israf ediliyor. Potansiyel pazarı oldukça büyük olan Olmuksa Taze Kutu, tazeliği daha uzun süre koruma, ürünleri çok korunaklı ve hijyenik bir şekilde taşıma gibi özellikleriyle bu israfın azalmasına katkıda bulanabilir. Doğru önlemlerle günde 5 milyon ekmek ürünü israftan kurtulabilir.”





ekonomi.milliyet.com.tr

Ekleme Tarihi
19.07.2012
Ekleyen Kişi
Celil PAKSOY

Etiketler: Olmuksa ramazan pidesini sıcak tutan kutu üretti, gıda tarım, haberler
Link: Olmuksa ramazan pidesini sıcak tutan kutu üretti




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız