Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 07 Mayıs 2024 Salı
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 

Türk baklavası dünyayı tatlandırıyor

BURSA (CİHAN) - Baklava denince ilk akla gelen firmalardan Güllüoğlu, 141 yıl önce Gaziantep’te başlayan baklava serüvenini dünyaya taşıdı. Türk baklavasını Amerikalılar başta olmak üzere birçok dünya insanına sevdiren Güllüoğlu, yıl sonuna kadar Miami ve Düseldorf, Brüksel ile Suudi Arabistan’da da şube açacak. Firmanın yeni hedefi ise Türk baklavasını Uzakdoğu halkına ulaştırmak.

Güllüoğlu, 1871 yılında Gaziantep’te doğdu. Türk baklavasını dünyaya tanıtma hayali kuran firma, Türkiye’deki büyümesine ek olarak yurt dışında 17 mağaza açtı. Yurt içinde 50 kişiye istihdam sağlayan Güllüoğlu, yurt dışında ise 203 kişiyi çalıştırıyor. Kağıthane’de dünyanın en büyük baklava üretim tesislerinde 118 kişiyi istihdam eden firma, geçtiğimiz yıl 660 bin dolar ihracat gerçekleştirdi. 2015 yılında 100 şubeye ulaşmayı hedefleyen Güllüoğlu, Arap ülkelerinde 10, ABD’de 50, Avrupa’da ise 15 şube sayısına ulaşmayı amaçlıyor. Gülloğlu’nun 2023 hedefi ise dünya borsalarına açılmak.

TEREYAĞI VE SÜTÜ KENDİSİ ÜRETECEK

Bursa Nilüfer şubesinde basın mensupları ile bir araya gelen Güllüoğlu Yönetim Kurulu Başkanı Nejat Güllü, şirketin hedeflerini anlattı. 2012 yatırımları kapsamında baklavaya kokusunu ve tadını veren Urfa sadeyağı ve diğer süt ve süt ürünlerini artık kendilerinin üreteceklerini söyledi. Şanlıurfa’da yaklaşık 5 milyon TL değerinde yatırım yapacaklarını belirten Güllü, Güllüoğlu lezzetinin en önemli farkının 1,5 asırlık tecrübenin yanı sıra üretimde kullanılan tamamen doğal ve özgün hammaddelerden kaynaklandığını dile getirdi.

Ramazan hazır olduklarını belirten Güllü, Osmanlı mutfağının unutulmaz yemeklerini iftar mönülerinde sunacaklarını kaydetti. Ayrıca bu Ramazan yenilenen billuriye tatlısını da tüketicilerin beğenisine sunduklarını ifade etti.

“YURT DIŞINA AĞIRLIK VERECEĞİZ”

Yurt içinde 17, yurt dışında 7 mağaza ile hizmet verdiklerine dikkat çeken Güllü, şu bilgileri verdi: “İstanbul, Bursa, Gebze, İzmit ve Malatya’daki şubelerde en özel lezzetleri tüketicilerimize sunuyoruz. Yurt dışında ise ABD’de Manhattan, Brighton Beach, Astoria, New Jersey, Kaliforniya’da Los Angeles, Hollanda’da Amsterdam ve Libya’da Trablusgarp’ta geleneksel tatlıları dünya ile buluşturuyoruz.”

Önümüzdeki dönemde yurt dışı yatırımlarına daha da ağırlık vereceklerini ifade eden Nejat Güllü, “Çok yakın zamanda yurt içinde Ankara’da iki şube; yurt dışında ise Almanya Düsseldorf’da, Belçika Brüksel’de, ABD’de Florida Eyaleti’nin Miami kentinde ve Suudi Arabistan’ın Riyad kentinde olmak üzere toplamda altı yeni şube daha açacağız.” dedi.

“BAKLAVAMIZ YURT DIŞINDA ÇOK RAĞBET GÖRÜYOR”

Türk tatlısını dünyaya tanıtmak için çok uğraş verdiğinin altını çizen Güllü, şöyle devam etti: “Hedefimiz Türk damak zevkini bütün dünyaya yaymak. Nasıl hamburger Türkiye’ye geldiyse niye biz baklavayı bütün dünyaya yedirmeyelim. Biz bu düşünceyle yola çıkıp devam ettik ve Amerika’da başarılı olduk. Amerika’da bizim baklavamız, böreğimiz, simidimiz çok rağbet görmekte. Bizim damak zevkimiz çok güzeldir. Bunu niye dünyaya tanıtmayalım. Bu aynı zamanda ülkemizin ekonomisine de katkı olacaktır. Yurt dışında açtığımız her şube Türkiye’de birkaç kişiye istihdam oluşturuyor. Bizim istihdama katkımız daha fazla olacak inşallah. Aynı zamanda ülkemizden giden her konteyner ile de ülkemize döviz kazandırmış olacağız.”

Ekleme Tarihi
19.07.2012
Ekleyen Kişi
Celil PAKSOY

Etiketler: Türk baklavası dünyayı tatlandırıyor, gıda tarım, haberler
Link: Türk baklavası dünyayı tatlandırıyor




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız