Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 07 Mayıs 2024 Salı
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
Yatırım Atağına Geçen Güllüoğlu, Ramazana Hazır, tatlı, pasta 

YATIRIM ATAĞINA GEÇEN GÜLLÜOĞLU, RAMAZANA HAZIR…

Baklavacı Nejat Güllü’nün Güllüoğlu, Bursa Nilüfer şubesinde basın mensupları ve iş ortakları ile keyifli bir akşam yemeğinde buluştu. Bursa şubesinde ramazana özel hazırladığı kebap ve Osmanlı mutfağı mönüsüyle tüketici karşısına çıkmaya hazırlanan Güllüoğlu, ayrıca 2012 yılında yapacağı yatırımları da açıkladı.


Nejat Güllü, Şanlıurfa’da yaklaşık 5 milyon TL değerinde yatırımla hayata geçireceği, baklavaya kokusunu ve tadını veren Urfa sadeyağın yanı sıra beyaz peynir, kaşar peyniri, örgü peyniri gibi ürünleri piyasaya süreceği süt işleme tesisi için düğmeye bastıklarını duyurdu…

Yurt içinde ve yurt dışında istikrarlı büyümesine devam eden Baklavacı Nejat Güllü’nün Güllüoğlu, Bursa’da bir basın buluşması düzenledi. Bursa Nilüfer şubesinde mönüsüne eklediği Gaziantep’in eşsiz lezzetleri yanında Osmanlı Mutfağı seçenekleri ve yeniden yorumladığı billuriye tatlısıyla bu ramazana özel olarak hazırlanan Güllüoğlu’nun Yönetim Kurulu Başkanı Nejat Güllü, 2012 yılını yatırım yılı ilan ettiklerini açıkladı.

Öyle ki, baklava denince ilk akla gelen marka Güllüoğlu, 2012 yatırımları kapsamında efsane baklavasına kokusunu ve tadını veren Urfa sadeyağı ve diğer süt ve süt ürünlerini artık kendi üretecek. 35 ton/gün kapasiteli süt ürünleri işleme tesisi yatırımlarının ürünlerindeki kalite ve standarda verdikleri önemin bir göstergesi olduğunu anlatan Nejat Güllü, “Güllüoğlu lezzetinin en önemli farkı; 1,5 asırlık tecrübenin yanı sıra üretimde kullandığımız tamamen doğal ve özgün hammaddelerden kaynaklanıyor. Baklavaya kokusunu ve tadını veren Urfa sadeyağını artık kendimiz üreteceğiz” dedi
.
Ramazan ayına uzun zamandır hazırlandıklarını anlatan Nejat Güllü, “Bursa şubemizin mönüsüne Gaziantep’e has kebap, lahmacun, çiğ köfte ve içli köfte gibi lezzetleri ekledik. Osmanlı mutfağının en unutulmaz yemeklerini de iftar mönülerimizde Bursalılara sunacağız. Ayrıca bu ramazan yenilediğimiz billuriye tatlımızı da tüketicilerimizin beğenisine sunuyoruz. Ramazan mönülerimizdeki etlerin tamamı Balıkesir ve Afyon bölgesinden geliyor. İftara gelen konuklarımıza toplu organizasyonlara özel sınırsız yemek seçenekli grup indirimlerimiz olacak. Bu Ramazan’da da geleneksel baklava ustalığımız ve dünya standartlarındaki tesisimizde ürettiğimiz damak tadımıza uygun en lezzetli ve en sağlıklı ürünleri tüketicilerimizle buluşturacağız” dedi. Nejat Güllü, Şanlıurfa’daki yatırımlarının da tüketicilerine verdikleri değerin bir göstergesi olduğunun da altını çizdi.

IPARD Destekli Proje…

Şanlıurfa’da yaklaşık 5 milyon TL değerinde yatırım yapacak olan Güllüoğlu, AB normlarında süt işleme tesisi kuracak. 15 Haziran’da imzaları atılan ve iki dönümü kapalı olmak üzere beş dönümlük arazi üzerine kurulacak tesiste, Urfa sadeyağın yanı sıra beyaz peynir, kaşar peyniri, örgü peyniri, Urfa peyniri ve ayran gibi ürünler de “Güllüoğlu” markasıyla üretilecek. Şanlıurfa’da hayata geçirilecek ve bölgede hayvancılığı canlandıracak bu proje, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu tarafından organize edilen, “Avrupa Birliği Katılım Öncesi Yardım Aracı Kırsal Kalkınma Programı - IPARD” (Instrument for Pre-Accession Assistance-IPA)’ın yüzde 50 oranında hibe desteği desteğiyle gerçekleşiyor. Projeyi IPARD Şanlıurfa koordinatörlüğü takip ediyor.

Yurt dışında büyümek için kendi standardımızı oluşturuyoruz…

Yurt içinde 17, yurt dışında 7 mağaza ile hizmet veren Güllüoğlu; İstanbul, Bursa, Gebze, İzmit ve Malatya’da tamamı kendine ait olan şubelerinde en özel lezzetlerini tüketicilerin beğenisine sunuyor. Yurtdışında ise ABD’de Manhattan, Brighton Beach, Astoria, New Jersey, Kaliforniya’da Los Angeles, Hollanda’da Amsterdam ve Libya’da Trablusgarp’ta geleneksel tatları dünya ile buluşturuyor.

Önümüzdeki dönemde yurt dışı yatırımlarına daha da ağırlık vereceklerini, dünyada büyümek için hammadde standardizasyonun çok önemli olduğunu anlatan Nejat Güllü, “Güllüoğlu olarak, özgün lezzetlerimizle yurt dışında yayılmaya ve şubeleşmeye çok önem veriyoruz. Çok yakın zamanda yurtiçinde Ankara’da iki şube; yurtdışında ise Almanya Düsseldorf’da, Belçika Brüksel’de, ABD’de Florida Eyaleti’nin Miami kentinde ve Suudi Arabistan’ın Riyad kentinde olmak üzere toplamda altı yeni şube daha açacağız. 2015 yılı sonunda yurtiçinde 25, Amerika’da 50, Avrupa’nın önemli başkentlerinde toplamda 15 şubeye, Arap ülkelerinde ise 10 şubeye ulaşmayı hedefliyoruz. Bu büyüme planlarımızı hayata geçirmek için ürün standardizasyonumuzu en mükemmel biçimde korumak istiyoruz. Bu nedenle baklavamıza o özel tadını ve kokusunu veren sadeyağ başta olmak üzere, özellikle su böreğinde kullandığımız peynir gibi sütten elde edilen diğer ham maddelerimizi kendimiz üreteceğiz” dedi.

Dünyanın farklı kültürlerini geleneksel Türk tatlıları ve lezzetleri ile buluşturan Nejat Güllü’nün Güllüoğlu hakkında daha fazla bilgi edinmek için www.gulluoglu.com adresi ziyaret edilebilir. www.gulluoglusiparis.com internet adresinden ya da 0 (212) 321 34 44 numaralı hattan da sipariş verilebilir.

Ekleme Tarihi
20.07.2012
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı

Etiketler: Yatırım, Güllüoğlu, Ramazan, Hazır, Nejat Güllü
Link: Yatırım Atağına Geçen Güllüoğlu, Ramazana Hazır…




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız