Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 30 Nisan 2024 Salı
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 

Yaylacılar elektrik, yol ve mera sıkıntılarının çözülmesini istedi

MALATYA - (CİHAN) - Malatya Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı İhsan Akın, küçükbaş hayvan yetiştiriciliğinin artması için yaylalardaki elektrik, yol, mera sıkıntılarının çözüme kavuşması gerektiğini belirtti.


Birlik Başkanı İhsan Akın, Arapgir ilçesindeki Sarı Çiçek Yaylası'nda bulunan hayvan yetiştiricilerinin sorunlarını dinledi. Birlik Başkanı Akın, yayladaki obaları gezerek, hayvan yetiştiricileriyle sohbet etti. Yetiştiricileri ziyaret ederek, her bölgede farklı problemleri dinlediklerini ifade eden Akın, yayladaki yetiştiricilerin en büyük probleminin elektrik olduğunu belirtti.

Burada yaşayanların hijyeni ve üretim kalitesinin arttırılması için elektrik probleminin bir an önce çözülmesi gerektiğini vurgulayan Akın, kaymakamlıklar, İl Özel İdaresi ve Valiliğin destek olmasını istedi.

Akın, "Bizim burada asıl amacımız, her bölgede farklı problemleri dinlemektir. Bu yaylada ise öncelik arz eden elektrik problemi önümüze çıkmaktadır. Başlıca problemler elektrik, su, yol, mera ve tuvalet problemi gibi genel anlamda sıkıntılar devam etmektedir. En önemlisi hijyenin ve kalitenin arttırılması için elektrik probleminin bir an önce çözüme ulaşması gerekmektedir. Biz problemler ve sıkıntılar ile alakalı geçmişte de proje yapmıştık ama geçmedi bizler birlik olarak bu ve buna benzer projelerimiz devam edecek olup yalnız burada kaymakamlıklar, İl Özel İdaresi ve valiliğin destek olmaları zorunlu hale gelmiştir. Çünkü kırsaldaki göçün önlenmesi için bu doğal ortamda sosyal ihtiyaçların karşılanması ve doğal üretimin artması için gerekli hale gelmiştir. Yani kimsenin özel bir şey istediği yoktur bunlar genel ve zorunluluğu olan ihtiyaçlardır. Kırsaldaki göçün önlenmesi için bu doğal ortamda sosyal ihtiyaçların karşılanması, doğal üretimin artması için gerekli hale gelmiştir." ifadelerini kullandı.

Yerelde tarım ve hayvancılığa ayrılan bütçenin arttırılmasının hayvancılık için zorunlu olduğunu savunan Akın, üreticilerin temel ihtiyaçları olan elektrik, su, yol ve tuvalet problemlerinin bir an önce çözüme ulaştırılması gerektiğini kaydetti.

Ekleme Tarihi
20.07.2012
Ekleyen Kişi
Celil PAKSOY

Etiketler: Yaylacılar elektrik, yol ve mera sıkıntılarının çözülmesini istedi, küçükbaş hayvancılık, koyun, keçi, gıda tarım, haberler
Link: Yaylacılar elektrik, yol ve mera sıkıntılarının çözülmesini istedi




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız