Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 21 Mayıs 2024 Salı
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler

Traktör şirketi New Holland'dan 29 şehirde Ramazan Kumpanyası from gida_tarim on Vimeo.

 

Traktör şirketi New Holland'dan 29 şehirde Ramazan Kumpanyası

İSTANBUL (CİHAN)- Traktör şirketi New Holland’ın sponsoru olduğu Ramazan Kumpanyası, 29 şehri turlayacak. Kumpanyada; sihirbaz, ateşbaz, hokkabaz, meddah ile orta oyunu gibi gösteriler yapılacak. Ayrıca Sümer Tilmaç ve Ateşböceği Ercan lakaplı tiyatrocu Ercan Bostancıoğlu’nun rol alacağı ‘Muhterem Yüzyıl’ oyununu sahneleyecek. Oyun, ‘Muhteşem Yüzyıl’ dizisine mizahi göndermelerde bulunacak.


        19 Temmuz-17 Ağustos arasında Anadolu’yu dolaşacak New Holland Ramazan Kumpanyası’nın oyunlarına dair Cihan’a açıklamalarda bulunan Ercan Bostancıoğlu, tiyatro grubu olarak 7 bölgede 29 ilde sahne alacaklarını vurguladı. Kumpanyanın Ardahan’dan başlayacağı yolculuğu Edirne’de noktalayacağını aktaran Bostancıoğlu, “New Holland’ın ön ayak olduğu organizasyonun ilki 2011’de yapıldı, büyük ilgi de gördü. Bu sene ikincisi yapılacak. Ama tiyatral anlamda bu, bir ilk olacak.” dedi.

        Bostancıoğlu, kumpanyada kendisi ile birlikte Sümer Tilmaç ve tiyatrocu arkadaşlarının yer alacağını ifade ederek, "Bu gençlerin güzel skeçleri olacak. Ben de Sümer ile orta oyunu oynayacağım. Aynı zamanda bir başka oyun daha oynayacağız. Burada eskiye dönük esprilerimiz olacak. Tiyatro Bir Heves grubu olarak ‘Muhterem Yüzyıl’ oyununu sahneleyeceğiz. Burada ‘Muhteşem Yüzyıl’ adlı dizinin kahramanlarını başka şekilde göreceğiz. Örneğin ben orada Valide Sultan’ı oynayacağım. Bu, hakikaten ilginç olacak." şeklinde konuştu.

Bostancıoğlu, oyunların halkı eğlendireceğini, onlara tebessüm ettireceğini belirtirken; “Artık her evde televizyon var. Bu sayede köyler de dizileri izliyor. Fakat tiyatro oyunlarını yeterince takip edemiyorlar. Kuşku yok, bizim bu faaliyetimizle tiyatro köy halkının ayaklarına gidecek.” dedi. Ateşböceği Ercan olarak tanınan tiyatrocu, New Holland Kumpanyası’nın 19 Temmuz’da başlayacağını, Ramazan ayını içereceğini ve bayramdan evvel biteceğini dile getirdi. Her gün bir ilde sahne alacaklarını anlatan Ercan Bostancıoğlu, "Büyük şirketlerimiz, spora yardım ediyorlar. O sayede basketbol, voleybol gibi sporlar güzel yerlere geldi. Eğer şirketler; tiyatroya da bu katkıyı verirlerse evlatlarımız olsun, ülkemiz olsun çok şey kazanacaktır."

        SÜMER TİLMAÇ: TİYATROYU KÖYLERLE BULUŞTURMAK HER BABAYİĞİDİN HARCI DEĞİL

        Ramazan Kumpanyası’nda yer alan ünlü oyuncu Sümer Tilmaç ise Türk Traktör’ün organizasyonundan övgüyle söz etti. Toplumun tiyatroya özlem duyduğuna temas eden Tilmaç, bu anlamda şirketlerin sahneleri Anadolu’ya taşımalarının olumlu olduğunu vurguladı. Türkiye’de tiyatroların köylere gidemediğinden yakınan Tilmaç, bu yüzden izleyici sayısının azaldığından yakındı.

        Şirketlerin ellerinde bulunan kaynağı toplumun kültürel hayatı için kullanmasının önemine değinen Tilmaç, şöyle devam etti:

        "Ama biz, Kanlı Nigar, oyununda belediyelerin tiyatroyu desteklemesinin izleyici oranını artırdığını gördük. Oyunumuzu seyredenlerin sayısı en az bindi. Biz, burada da Koç’u, Türk Traktör’ü tiyatroya ilgiyi artırmada bir etken olarak görüyoruz. Köy ve kasabayı seyirlik hale getirmek, tiyatroyu üreticilerle buluşturmak her babayiğidin harcı değil. Böyle babayiğit kurum veya şirketler varsa bunu yapsınlar ki kültürümüze, tiyatromuza, orta oyunumuza, geleneksele katkıda bulunsunlar. Maalesef Türkiye’de ‘Elimi taşın altına sokmam’ diyen binlerce kuruluş var. Bunun da şöyle bir durumu var. Bir defa hepsi maliyete bakıyor, maliyet de at ile deve değil. Burada harcanacak her 5 kuruş ülkeye önemli katkı sunacak. Her şey artık devletten beklenmemeli."

New Holland Ramazan Kumpanyası’nın tarihlere göre gideceği yerler şöyle:

Gösteri yeri Tarih

Ardahan 19 Temmuz
Iğdır 20 Temmuz
Muş 21 Temmuz
Elazığ 22 Temmuz
Adıyaman 23 Temmuz
Birecik 24 Temmuz
Kilis 25 Temmuz
Osmaniye 26 Temmuz
Niğğde 27 Temmuz
Aksaray 28 Temmuz
Develi 29 Temmuz
Kırıkkale 30 Temmuz
Çankırı 31 Temmuz
Kastamonu 1 Ağustos
Şereflikoçhisar 2 Ağustos
Konya 3 Ağustos
Karaman 4 Ağustos
Burdur 5 Ağustos
Menemen 6 Ağustos
Bergama 7 Ağustos
Akhisar 8 Ağustos
Bigadiç 9 Ağustos
Çanakkale 10 Ağustos
Bursa 11 Ağustos
Yenişehir 12 Ağustos
Kütahya 13 Ağustos
Bolu 15 Ağustos
Çorlu 16 Ağustos
Kırklareli 17 Ağustos
CİHAN

Ekleme Tarihi
20.07.2012
Ekleyen Kişi
gidatarim2

Etiketler: Traktör şirketi New Hollanddan 29 şehirde Ramazan Kumpanyası
Link: Traktör şirketi New Holland'dan 29 şehirde Ramazan Kumpanyası




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız