Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 04 Mayıs 2024 Cumartesi
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 

Bakliyatta "Merdiven Altı" Uyarısı

İzmir Ticaret Borsası (İZTB) Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ercan Korkmaz, ramazan ayının gelmesiyle, açıkta gıda ürünü satışının arttığını belirterek, vatandaşları gıda güvenlik sertifikalı ürünleri almaya çağırdı.


Korkmaz, yaptığı yazılı açıklamada, ramazan ayının yaz mevsimine denk gelmesi, tüketicinin meyve sebzeyi tercih etmesi, fast food tarzı beslenmenin giderek yaygınlaşması ve hayırseverlerin, erzak paketi yerine hediye çeki vermeye yönelmesi gibi nedenlerle kuru gıdada iş hacminin gerilediğini kaydetti.

Pirinç, nohut ve mercimek fiyatlarının "dibe vurduğunu", hububat hasadının üretici açısından hüsranla başladığını savunan Korkmaz, şöyle devam etti:

"Fiyatlar, çiftçinin üretim maliyetini karşılamaktan bile uzak. Kırmızı mercimek 1,6 lira, yeşil mercimek 2,2 lira, nohut 3-3,5 lira, Osmancık cinsi pirinç 2,1 liraya gerilemiş vaziyette. Rekoltenin yüksekliği buna karşın iç tüketim ve ihracatın gerilemesi, üreticinin belini kırıyor. Hükümetimizden, hububat ve bakliyatta üreticinin mağduriyetini giderecek prim desteği artışı, ihracatçımızın çoğu siyasetle ilgili mağduriyetini gidermek için de alternatif pazar desteği bekliyoruz."

Ercan Korkmaz açıklamasında "merdiven altı" üretim konusuna dikkat çekerek, "Merdiven altı üretim hem halk sağlığı hem de rekabet açısından büyük bir tehlike. Bu yıl hububat ve bakliyatta rekolte yüksek ve fiyatlar düşük. Bu nedenle vatandaşlarımıza, gerek kendi evleri için yaptıkları alışverişlerde gerekse yardım amaçlı ramazan paketlerinde kaliteli, gıda güvenlik sertifikalı marka ve ürünleri almalarını tavsiye ediyoruz" dedi.(AA)

Ekleme Tarihi
21.07.2012
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı

Etiketler: Bakliyatta Merdiven Altı Uyarısı, bakliyat
Link: Bakliyatta Merdiven Altı Uyarısı




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız