Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 03 Mayıs 2024 Cuma
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
Sarıgöl 

Sarıgöl'de Üzüm Kesim Mesaisi

Sarıgöl Ovası'nın dünyaca ünlü çekirdeksiz sofralık "Sultaniye"üzümleri ve erkence üzüm kesimlerinde çalışan tarım işçileri, yoğunluktan dolayı bazen tam günlü çalışıyor.


Üzüm kesim çalışmalarını sabah 05.30'da başlayıp, saat 14.00'de tamamlamakta olduğunu belirten Sarıgöl Ziraat Odası Başkanı Ali İhsan Ülgen, "Üzümlerimizin bakımı, gelişmesi sıcaklarda olmaktadır. Hasadı da erkence türlerin bu aylarda başlayıp, kasım ayının sonlarına kadar devam etmektedir. Yaz aylarında Sarıgöl Ovası'ndaki sıcaklık ortalama olarak 40 dereceyi bulmakta. Bu nedenle kamyonlara kesim yapılacak veya kurutmak amaçlı kesilen üzümlerin kesimlerini tarım işçilerimiz yıllardır sabah saat 05.30-14.00 arasında yapmakta. Bunun sebebi ise işçilerimizin sıcaklardan etkilenmelerini sağlamak, yaş üzümün de kesim yapıldıktan sonra varacağı illerin haline günübirlik yetişmesini sağlamaktır. Bazı günlerde yaş üzüm sevkiyatı sıklaştığında üzüm işçilerimiz çift yevmiye tam gün çalışmaktadır" dedi.

Sarıgöl Ovası'nda 83 bin dekarlık alanda üzüm yetiştirildiğini ifade eden Ülgen, "İlçemizde üzüm kesim sezonunda da çevre ilçelerden de tarım işçileri gelmektedir. Sarıgöl Ziraat Odası olarak önümüzdeki günlerde 2012 yılı üzüm işçilerinin yevmiyeleri belirlenecektir" diye konuştu. - MANİSA - (İHA)

Ekleme Tarihi
22.07.2012
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı

Etiketler: Sarıgöl, Üzüm Kesim Mesaisi, üzüm
Link: Sarıgöl'de Üzüm Kesim Mesaisi




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız