Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 04 Mayıs 2024 Cumartesi
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
İspanyol Agbar Firması, Güneydoğu 

İspanyol Agbar Firması, Güneydoğu'da Yatırım Arayışında

Dünya genelinde 12 ülkede su sektöründe faaliyet gösteren İspanyol Agbar firmasının, Karacadağ Kalkınma Ajansı'nın organizasyonuyla Diyarbakır ve Şanlıurfa'da yatırım için çeşitli görüşmelerde bulunduğu bildirildi.


Karacadağ Kalkınma Ajansı'ndan yapılan açıklamaya göre, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, DİSKİ ve Şanlıurfa Belediyesi yetkilileri ile bir araya gelen Agbar'ın Türkiye'deki şirketi Aqualogy Su Kanalizasyon Yatırım ve İşletme A.Ş. Genel Müdürü Jose-Juan Gonzalez, bölgedeki ekonomik ve sosyal gelişmeden etkilendiğini söyledi.

Karacadağ Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu'nun şubat ayında İspanya'da Agbar firmasına gerçekleştirdiği çalışma ziyareti sırasında, bölgede yatırım yapmaları için davet aldıklarını belirten Gonzalez, İspanya'da bin 200 belediye ile dünya genelinde 12 ülkede faaliyet gösteren 145 yıllık bir şirket olduklarını kaydetti.

Gonzalez, içme sularından atık suların bertaraf edilmesine, abone ilişkilerine kadar su yönetiminin tüm süreçlerinde yer aldıklarını ifade ederek,

"Küresel ekonomik krize rağmen, Türkiye'nin güçlü konumu bize yeni yatırım fırsatları sunmakta. Karacadağ Kalkınma Ajansı'nın daveti ile Diyarbakır ve Şanlıurfa'ya gerçekleştirdiğimiz ziyarette GAP'ın bölgedeki kalkınmaya etkisini yakından görme şansımız oldu. Gördüklerimizden çok etkilendik" dedi.

Belediyeler başta olmak üzere organize sanayi bölgelerine, büyük sanayi tesislerine su yönetimi hizmeti sunduklarını anlatan Gonzalez, hizmet yelpazelerinin çok geniş olduğunu kaydetti.

Gonzalez, şöyle konuştu:

"Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi ve DİSKİ yetkilileri ile gerçekleştirdiğimiz görüşmelerde yatırım için önemli potansiyelinin bulunduğunu gördük. Şanlıurfa'nın ilçeleri ise tarımsal faaliyetlerin yoğunluğu nedeniyle büyük nüfus barındırıyor. İlçelere su yönetimi konusunda yardımcı olabiliriz. Bu nedenle önümüzdeki dönemde tüm ilçe belediyeleri ile Karacadağ Kalkınma Ajansı'nın öncülüğünde bir araya geleceğiz. Anahtar teslim projeler yaptığımız gibi, istenirse müşavirlik hizmeti de sunabiliriz. Uygun koşulların oluşması halinde, finansman olanakları sağlayan bir şirketiz. Yatırım yaptığımız yerlerde alt yüklenicilere yeni iş imkanları sunuyoruz."(AA)

Ekleme Tarihi
23.07.2012
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı

Etiketler: İspanyol, Agbar Firması, Güneydoğu, Yatırım, Arayışında
Link: İspanyol Agbar Firması, Güneydoğu'da Yatırım Arayışında




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız