Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 05 Mayıs 2024 Pazar
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
Fındık Tanıtım Grubu Güney Kore 

Fındık Tanıtım Grubu Güney Kore'de

SAMSUN (İHA) - Fındık Tanıtım Grubu(FTG), 50 milyon nüfusu ve 1 trilyon doları aşan milli geliri ile Asya bölgesinde 4, dünya genelinde ise en büyük 14. ekonomi olan Güney Kore’nin başkenti ve aynı zamanda en büyük kenti olan Seul’de ilk defa düzenlenen “Food Ingredients Korea” fuarına bir stant ile iştirak etti.


Resmi açılışın ardından Güney Kore Gıda ve Tarım Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı, Kore Gıda Endüstrisi Derneği vb. gibi önemli kurumların yetkilileri, fındık kullanan veya kullanma potansiyeli bulunan firmaların temsilcileri ile basın mensupları tarafından ziyaret edilen FTG standında, TC Seul Ticaret Müşaviri Kaan Köktürk tarafından Türk fındığının öne çıkan özellikleri ve sağlığa yararları hakkında kısa bir konuşma gerçekleştirildi.

Fındık Tanıtım Grubu standını ziyaret eden profesyonel firma temsilcileri ile yapılan ikili görüşmelerde ise, Türk fındığı hakkındaki sorular cevaplandırıldı ve fındığın farklı sektörlerdeki uygulamaları hakkında bilgi verilmesinin yanı sıra fındığın insan sağlığına yararlarına özellikle vurgu yapıldı. Söz konusu yetkililere Ar-Ge çalışmalarında kullanmalarını teminen çeşitli fındık formlarından numuneler verildi.

Güney Kore genelinde ilk defa düzenlenmiş olmasına rağmen 21 farklı ülkeden 101 firma fuardaki yerini alırken, 3 gün süren fuar toplam 4 bin 300 gıda profesyoneli tarafından ziyaret edildi.

Türk fındığının üretiminden nihai ürüne girene kadar geçen sürecin anlatıldığı tanıtım filminin de fuar boyunca gösterimi yapılırken, FTG’nin 20 gramlık ambalajlardaki kavrulmuş fındıkları ise fuarın en ilgi çeken ürünü oldu.

Ekleme Tarihi
23.07.2012
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı

Etiketler: Fındık, Tanıtım Grubu, Güney Kore,
Link: Fındık Tanıtım Grubu Güney Kore'de




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız