Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 19 Nisan 2024 Cuma
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 

Beyköy Yumurta, ihracat yapmaya hazırlanıyor

Beyköy Yumurta, gerçekleştirdiği yeni araç ve kümes yatırımıyla ihracat yapmaya hazırlanıyor.


Bandırma’da yumurta üretimi yapan Beyköy Yumurta, gerçekleştirdiği yeni araç ve kümes yatırımıyla ihracat yapmaya hazırlanıyor. Bu yıl ihracat belgesi almayı planladıklarını belirten Beyköy Yumurta firma sahibi Ertan Güngör, “Dünyadaki birçok ülke yumurta talebinde bulunuyor. Özellikle İran ve Irak'tan ciddi teklifler geliyor. Bulgaristan kapısı açıldığı takdirde ihracat rotamızı kesinlikle bu bölgeye çevirmeyi planlıyoruz” dedi. Güngör, ilk ihracatlarını temmuz sonunda yapmayı planladıklarını dile getirdi.

Beyköy Yumurta’nın yumurta sektörüne 2004 yılında girdiğini ve şirket merkezinin bin 100 metrekare alanda faaliyet gösterdiğini anlatan Güngör, aile şirketi olarak başladıkları faaliyetlerine bugün kurumsal kimliğe kavuşarak devam ettiklerini dile getirdi. Yurtiçinde satışlarını başta İstanbul olmak üzere Balıkesir, Bursa, Çanakkale ve Akhisar’da gerçekleştirdiklerini söyleyen Ertan Güngör, bölgelerde bayiler kanalıyla satış gerçekleştirdiklerini iletti.

Üretim kapasitelerinin günlük 150 bin yumurta olduğunu açıklayan Güngör, diğer üreticilerden de aynı sayıda yumurta aldıklarını kaydetti. Geçen yıl 1 milyon liralık yatırımla kümes ekipmanlarını genişlettiklerini söyleyen Güngör, “Soğuk hava depolarına yatırım yaptık. Araç filosunu yenileyerek bütün araçları frigofrik kasalı araçlara çevirdik. Yaklaşık 500 bin liralık yatırımları araçlarımıza yapmış olduk. Yakın zamanda yeni çiftlik yatırımıyla daha da büyüyeceğiz” diye konuştu. Çiftliklerin toplamının 16 bin metrekare olduğunu söyleyen Güngör, bu yıl yapacakları çiftlik yatırımı için 1 milyon liralık bütçe ayırdıklarını bildirdi.

“Yumurtanın kümesten çıkış fiyatı 20 kuruşun üzerinde olmalı”

Küçük firmaların haksız rekabet ortamı yaratarak düşük fiyattan piyasaya ürün sürdüğünü belirten Güngör, bu durumun kendilerine ve sektörde iş yapan diğer firmalara ciddi zarar verdiğini söyledi. Yumurta adet fiyatı ve kümesten çıkış fiyatının 20 kuruşun üzerinde seyretmesinin doğru olacağını savunan Güngör, düşük fiyattan piyasaya ürün sunma sorununun çözümü için ise şunları söyledi: “Devlet, belli bir kapasitenin üstünde üretim yapan firmalara ihracata yönlendirmeli.

Bu şekilde küçük üreticiler yurtiçinde malları daha iyi fiyata satarak, rant sağlayacak. Bu durum bölge ekonomisi içinde faydalı olacak. Bu bölgede bu sektörde faaliyet gösteren yaklaşık 50 bin kişi bulunuyor.”






kobiden.com

Ekleme Tarihi
24.07.2012
Ekleyen Kişi
Celil PAKSOY

Etiketler: Beyköy Yumurta, ihracat yapmaya hazırlanıyor, gıda tarım, haberler
Link: Beyköy Yumurta, ihracat yapmaya hazırlanıyor




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız