Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 29 Mart 2024 Cuma
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 

Vali Saran : Tarımsal eğitimler çiftçilere sağlıklı ürün yetiştirmeyi öğretiyor

MALATYA (CİHAN) - Malatya Valisi Ulvi Saran, iyi tarım uygulamaları kontrolör eğitimiyle ilgili, “Verilen eğitim, ‘tarım ürününü en iyi şekilde gıda sağlığı kurallarına uygun olarak nasıl yetiştirebiliriz?’ bunu öğretmektedir.” dedi.

Vali Ulvi Saran, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü'nce düzenlenen 'İyi Tarım Uygulamaları Kontrolör Eğitimi'ni izledi. Saran, burada yaptığı açıklamada, 9 gün süren eğitimle kontrolörlere yetkinlik kazandırıldığı belirtti. İyi tarım uygulamalarını, Kayısı Akreditasyon Kurumu'nun uygulamalarıyla birleştireceklerini dile getiren Saran, burada verilen eğitimle tarım ürününün en iyi şekilde, gıda sağlığı kurallarına uygun olarak nasıl yetiştirebileceğinin öğretildiğini kaydetti.

Kayısı gibi bazı ürünlerin kuru olarak tüketildiğini hatırlatan Saran, ''Kayısıyı iyi tarım uygulamalarıyla üretip yaş olarak tüketime sunduktan sonra bir de kurutarak tüketime sunmaktayız. Bu aşamada Kayısı Akreditasyon Kurumu devreye girmekte ve sağlıklı olarak kurutularak tüketime sunulması sağlanmaktadır.'' diye konuştu.

İyi tarım uygulamalarının kayısının yetiştirilmesinden hasadının yapıldığı döneme kadar uygulandığını ifade eden Saran, hasat edilip kurutulmasından tüketiciye sunulmasına kadar geçen sürede de Kayısı Akreditasyon Kurumu'nun standartlarının uygulandığını belirtti. Saran, ''Birbirini tamamlayan iki sürecin bir arada yürütülmesi Malatya ekonomisine katkı sağlamada ve kayısının itibarını daha da arttırılmasında iyi bir entegrasyon. Kayısı da akreditasyon uygulaması faaliyetlerinden dolayı Kayısı Akreditasyon Kurumu ve iyi tarım uygulamaları faaliyetlerinden dolayı da Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü yetkililerine ve mensuplarına teşekkür ediyorum." dedi.

Ekleme Tarihi
24.07.2012
Ekleyen Kişi
Celil PAKSOY

Etiketler: tarımsal eğitim, sağlıklı ürün yetiştirme, çiftçi, gıda tarım, haberler
Link: Tarımsal eğitimler çiftçilere sağlıklı ürün yetiştirmeyi öğretiyor




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız