Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 06 Mayıs 2024 Pazartesi
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 

Kebap ve dönerciler, Ramazan'da tatlıya yöneldi

YOZGAT (CİHAN) - Yozgat’ta Ramazan ayı dolayısıyla lokantaların yemek yerine tatlı çıkarması vatandaşlardan büyük ilgi görüyor. Kentin en işlek caddelerinden biri olan Sarraflar Caddesi'nde bulunan lokantalar yemek yerine bir ay boyunca iş yerlerinin önüne kurdukları tezgahlarında tatlı satışına başladı. Vatandaşlar, tatlıda ekmek kadayıfını tercih ediyor.


Marka olmuş İstanbul Lokantası'nda yıllardır tandır kebabı yapan Mehmet Keven (64), Ramazan ayı dolayısıyla bir ay kebaba ara verdiğini söyledi. Keven, "Ramazan ayı dolayısıyla bir ay boyunca kebap yapmıyoruz. Bunun yerine iftarda vatandaşlarımızın tercih ettiği ekmek kadayıfı yapıyoruz." dedi.

Ekmek kadayıfına, Ramazan ayında oldukça yoğun bir talep olduğuna dikkat çeken Keven, "Vatandaşlarımızın Ramazan'da en fazla tercih ettiği tatlıların başında ekmek kadayıfı geliyor. Ramazan nedeniyle bir ay lokantamızı kapatacaktım. Fakat çalışanlarımız kapanmasını istemediler. Bu yüzden ekmek kadayıfı yapıyoruz. Bu sayede de çalışan elemanlarımın bir aylık maaşı ve bayram harçlığı da çıkmış olacak. Günlük ortalama 6-7 tepsi ekmek kadayıfı yapıyoruz. Bunları büyük dilimlere bölerek, büyük porsiyonlar halinde tanesini 5 liradan satıyoruz. Allah'a şükür satışlardan da çok memnunuz." diye konuştu.

Tatlı satışlarının çok iyi olduğunu belirten diğer lokantacılar da "Ramazan ayı dolayısıyla her yıl olduğu gibi bu yılda tatlı yapıyoruz. Tatlının bir porsiyonunu 5 liraya satıyoruz. Bazı arada korsan satan tatlıcılar da var. Biz tatlı yaparken 3 kilo şeker kullanıyorsak onlar çok az şeker kullanıyor. Ayrıca vergi de ödemiyorlar. Allah'a şükür satışlarımızdan da gayet memnunuz." ifadelerini kullandı.

Ekleme Tarihi
24.07.2012
Ekleyen Kişi
Celil PAKSOY

Etiketler: kebap, döner, tatlı, ramazan, gıda tarım, haberler
Link: Kebap ve dönerciler, Ramazan'da tatlıya yöneldi




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız