Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 03 Mayıs 2024 Cuma
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 

 "Sokakta Satılan Sütü Almayın"

İnegöl Tarım Gıda Ve Hayvancılık Müdürü Mahmut Doğru:
"Sokakta Satılan Süt Sadece İnegöl'ün Değil, Tüm Türkiye'nin Meselesi"

BURSA (İHA) - Türkiye Süt Üreticileri Birliği Genel Başkan Yardımcısı Şaban Çetizli'nin, 'İnegöl’de bazı süt üreticilerinin sütün bozulmaması için içerisine çamaşır sodası katıyor' iddiasının ardından süt üreticilerinin zan altında kaldığını ifade eden İlçe Tarım Gıda ve Hayvancılık Müdürü Mahmut Doğru, İnegöl halkının sokakta satılan sütlere rağbet etmemelerini istedi.


Sütte yaşanan sorunun sokak sütünden kaynaklandığını belirten Doğru, sokak sütlerinde yaşanan sorunun sadece İnegöl’e has bir durum olmadığını ifade etti. Süt problemi ile ilgili açıklama yapan Doğru, "İnegöl’de ilçe müdürlüğümüze kayıtlı olarak günlük yaklaşık 45 ton süt üretimi yapılıyor. Süt üretimi yapan 750 işletme var. 45 ton sütün tamamı soğutulmuş bir şekilde pazarlaması yapılıyor. Sütlerin analizleri yapılıyor. Antibiyotik analizler olsun, diğer analizler olsun yapılıyor. Bozuk süt olduğu anlaşıldığı zaman zaten bu süt imha edilir. İnegöl’de üretilen sütlerimiz son derece temiz ve sağlıklıdır.

Ayrıca bu konuda Bakanlığımızda bu tür sütlere destekleme yapmakta" dedi.
Kayıt dışı üretimin sadece sütte değil diğer gıda ürünlerinde de olabileceğini belirten Doğru, "Sonuçta tüketicimizin çok uyanık olması lazım. En büyük denetleyici tüketicidir. Üreticiler uyanık olacak ve sokak sütünü almayacak. Merdiven altı üretim mi, etiketi var mı, son kullanma tarihi var mı? diye takip edecekler. Bunları bilmemiz gerekiyor. Diğer gıdalarda da yani peynir, helva gibi ürünlerde de son kullanma tarihine, nerede üretildiğine bakacaklar. Tüketiciler bunu alarak içmemesi, kullanmaması lazım” diye konuştu.

İnegöl’de üretilen sütlerde problem olmadığına vurgu yapan Doğru, “Süt Üreticiler Birliği Genel Başkan Yardımcısı da böyle bir mesaj vermedi. Merdiven altı üretim ve sokak sütü ile ilgili problemleri dile getirdi. 1 litre bozuk süt, bin litre sütü bozuyor. Alıcı firmalar bozuk sütü almıyor zaten. Ayrıca firmaların kendi analiz cihazları var. Sütleri aldıklarında soğutma tanklarına koymadan önce analiz yapıyorlar. Analiz çubuğu ile bakıyorlar süt bozuksa döküyorlar almıyorlar zaten. Yanlış anlaşılma olmuş. İnegöl’de herhangi bir sorun yok. Sadece sokak sütlerinde sorun var. Bu da İnegöl’e has bir olay değil, tüm Türkiye’de olan bir şey" şeklinde konuştu.

Ekleme Tarihi
25.07.2012
Ekleyen Kişi
Celil PAKSOY

Etiketler: Sokakta Satılan Sütü Almayın, gıda güvenliği, süt, gıda tarım, haberler
Link: Sokakta Satılan Sütü Almayın




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız