Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 06 Mayıs 2024 Pazartesi
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
Sunar, TİM’in İhracat Devleri Arasında Yerini Aldı 

SUNAR, TİM’İN İHRACAT DEVLERİ ARASINDA YERİNİ ALDI

Türkiye İhracatçılar Meclisi'nin her yıl düzenlediği İlk 1000 İhracatçı Firması Araştırması'nın 2011 yılı sonuçları açıklandı. Buna göre 2011 yılının ihracat liderleri arasında Sunar Grup şirketlerinin uluslararası pazarlama aktivitelerini yürüten Sunar Pazarlama ve Dış Ticaret Limited Şirketi listeye hızlı bir giriş yaparak, en çok ihracat yapan 227. firma oldu.


2011 yılının en çok ihracat yapan 1000 ihracatçısını, TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi, Ceylan İntercontinental Otel'de
düzenlenen basın toplantısıyla açıkladı. Araştırma sonuçlarına göre Türkiye ihracatının yüzde 55,5'ini listedeki ilk 500 firma yapıyor.

Sunar Grup şirketleri tarafından üretilen tüm ürünlerin yurtdışı pazarlama ve satış faaliyetlerini gerçekleştirmek amacıyla kurulan Sunar Pazarlama ihracatta büyük artış göstererek, 66 milyon 592 bin dolarlık ihracat rakamıyla listeye 227. Sıradan girdi.

Tarıma dayalı sanayide en büyükler arasında yer alan Sunar Grup geçen yıla oranla ihracatını beş kattan fazla artırdı. Grup şirketlerinden Elita Gıda, aralarında Panama ve Yeni Zelanda’nın da olduğu 60’dan fazla ülkeye ihracat gerçekleştirirken grubun bir diğer lokomotif şirketi Sunar Mısır ise Türki Cumhuriyetler, Ortadoğu ve Kuzey Afrika pazarları olmak üzere 16 ülkeye ihracat gerçekleştiriyor. Sunar Grup Yönetim Kurulu Üyesi Hüseyin Çomu, Türkiye İhracatçılar Meclisi’nin sıralamasına hızlı girişlerini şöyle yorumluyor:

‘Beş yılda hızla yayıldık. Bizim ana ihracat kapımız komşularımız. Bu ülkelerin Türk ürünlerine çok kıymet verdiklerini görüyoruz. Bunda kaliteli üretimin büyük etkisi var. Öyle ki ürünlerimiz Suriye’deki rakiplerin ürünlerine göre yüzde 10 pahalıya satılabiliyor. Yakın coğrafyanın dışında Kuzey Afrika’dan başlamak üzere Mısır, Suudi Arabistan, Cezayir ve Tunus’a kadar yağ satıyoruz. Eylül itibariyle Elita Yağ kapasitesini yüzde 30, rafine kapasitesini iki katına çıkaracak, ihracatta daha da büyüyeceğiz. 2012’de 80 ülkeye ihracat yapacağız.’

2009 yılında Türkiye mısır yağı ihracatının yüzde 13’ünü ve Türkiye toplam yağ ihracatının da yüzde 5’ini gerçekleştiren Sunar Grup, geçtiğimiz yıl Türkiye’den gerçekleştirdiği mısır yağı ihracatının yüzde 35’ini, mısır nişastasının ise %60’ını tek başına gerçekleştirerek ihracatta yükselen bir yıldız haline geldi. Grup şirketlerinin toplam ihracatı 2010 yılında yaklaşık olarak 76 milyon iken 2011 yılında 186 milyon TL’ye ulaştı.

Ekleme Tarihi
26.07.2012
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı

Etiketler: Sunar, TİM, İhracat, Devleri Arasında Yerini Aldı
Link: Sunar, TİM’in İhracat Devleri Arasında Yerini Aldı




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız