Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 28 Mart 2024 Perşembe
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 

Mısır Üreticisine Tire Süt Kooperatifi Sahip Çıkıyor

Küçük Menderes Havzası'nda Türkiye'nin en kaliteli meyve ve sebze üretimi yapılmasına rağmen gerekli altyapı ve pazara yönelik organizasyon olmaması nedeniyle birçok ürün zarar ederken, hatta patates tarlada kalırken Mısır üreticisine Tire Süt Kooperatifi sahip çıkıyor.


Tire Süt Kooperatifi çatısı altında birlik olan süt üreticisinin oluşturduğu örgütlü güç sayesinde bölgede süt ve et fiyatları dengelenirken; kooperatif aynı zamanda Küçük Menderes Ovası'nın çoğunluğunu kaplayan silajlık mısırın da değer bulmasını sağlıyor.

Diğer ürünlerden zarar eden üreticinin Tire Süt Kooperatifi'ne olan güveniyle bölgede Mısır üretimi her geçen yıl artıyor. Kooperatif ihtiyaç fazlası mısırı alarak paketliyor ve İç Anadolu, Doğu Anadolu ve Karadeniz Bölgelerine pazarlayarak hem üreticiye hem de ilçe ekonomisine girdi sağlıyor.

Sebze ve meyveyi işleyecek tarımsal sanayi ve pazarlamaya yönelik altyapı olmadığı için bölgenin yeterince kalkınamadığını belirten Tire Süt Kooperatifi Başkanı Mahmut Eskiyörük, "Biz kooperatif olarak başta süt üreticisi olmak üzere, et ve Mısır üreticisine destek oluyoruz. Ancak bölgede meyve ve sebze üreticisi sahipsiz ve çaresiz durumda. " diye konuştu.

Bölgenin kalkınması için öncelikli olarak üreticinin kooperatif çatısı altında birlik olmaları gerektiğini belirten Mahmut Eskiyörük, "Patates tarlada kaldıysa bu bir kader değildir. Tüm kurum, kuruluş ve sektör temsilcilerinin katılımıyla bir Kalkınma Kurulu oluşturularak Ortak Akıl çerçevesinde çözümler üretmemiz gerekiyor. Üretimimizi planlayarak, gerekli tarımsal sanayileri oluşturup, dünyanın dört bir yanına tarım ürünleri ihracatı yapmamız gerekiyor. Hepimizin ortak ve öncelikli hedefi bölge tarımını kalkındırmak olmalıdır. Çiftçide para varsa, herkeste para vardır" dedi.
 
 
 
 
 
 
 
 

Ekleme Tarihi
26.07.2012
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı

Etiketler: Mısır Üreticisine Tire Süt Kooperatifi Sahip Çıkıyor
Link: Mısır Üreticisine Tire Süt Kooperatifi Sahip Çıkıyor




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız