Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 04 Mayıs 2024 Cumartesi
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 

Bitlis’in İlk Çilek Bahçesinde Hasat Başladı 

Ahlat İlçe Gıda Tarım Ve Hayvancılık Müdürü Nihat Keskin: 
”Çilekten İstediğimiz Verim 2’inci Yıldan Sonra Alınacak”

BİTLİS (İHA) - Bitlis’in Ahlat İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından Ali Kaya ve Mustafa Altaş isimli çiftçilerin arazine kurulan modern çilek bahçesinde ilk hasat yapıldı.


Bitlis’te ilk kez 5 dekarlık bir alana kurulan modern çilek bahçesinin ilk yılı olmasına rağmen verimin iyi olduğu belirtildi. Modern çilek bahçesini gezerek incelemelerde bulunan Ahlat İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Nihat Keskin, çilek fidelerinin gayet iyi bir gelişme gösterdiğini ve 20 gün önceden çilek hasadına başlandığını söyledi. Müdür Keskin, çilekte asıl verimin 2’inci yıldan sonra alındığını da belirterek “İlk kez ilçemizde tesis edilen 5 dekarlık çilek bahçesinde Camorosa ve Monterey cinsi çilek fideleri dikildi. Çilek fideleri gayet iyi bir gelişme göstermiş ve yaklaşık 20 gün önce çilek hasadına başlanmıştır.

Aslında çilek yetiştiriciliğinde ilk yıl verim beklenmez. İlk bitki adaptasyon süreci içerisindedir. Kendisini ve kök hücrelerini geliştirir. Asıl verim 2’inci yıldan itibaren alınır. Ekonomik olarak ta aynı fideden 4 yıl verim alınır. Ortalama 3 ton ürün olarak bekliyoruz. 5-10 dekarlık alanlarda dekar başına yaklaşık 4 bin TL gelir elde ediliyor.

Çilek yetiştiriciliğinde gerekli koşullar sağlanırsa dekara yaklaşık olarak 3 ton civarında verim almak mümkün olabiliyor. Çilek yetiştiriciliği konusunda gerekli teknik bilgiler müdürlüğümüz tarafından verilmektedir. Çilek yetiştirmek isteyen üreticilerimiz ilçe müdürlüğümüze başvurduğu takdirde gerekli bilgiler verilecektir” dedi.
 
Keskin, çilek bahçesi tesisinin kuruluşunda maddi katkı sağlayan Bitlis İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Bülent Korkmaz ve Ahlat Ziraat Odası Başkanı Necat Demirden’e teşekkür ettiğini de sözlerine ekledi.

Ekleme Tarihi
26.07.2012
Ekleyen Kişi
Celil PAKSOY

Etiketler: Bitlisin İlk Çilek Bahçesinde Hasat Başladı, gıda tarım, haberler
Link: Bitlis’in İlk Çilek Bahçesinde Hasat Başladı




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız