Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 03 Mayıs 2024 Cuma
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
CHP 

CHP'li Nazlıaka'dan Başbakan'a Organik Tarım Sorusu

Nazlıaka, 2009 yılı verilerine göre Ankara'nın organik tarımda Türkiye'deki iller arasında 22. sırada olduğunu belirterek, konuyu meclis gündemine taşıdı.


CHP Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka, 2009 yılı verilerine göre Ankara'nın organik tarımda Türkiye'deki iller arasında 22 CHP Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka, 2009 yılı verilerine göre Ankara'nın organik tarımda Türkiye'deki iller arasında 22. sırada olduğunu belirterek, konuyu meclis gündemine taşıdı.

Nazlıaka, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından yazılı yanıtlanması istemiyle TBMM Başkanlığı'na soru önergesi verdi. Nazlıaka, Cumhuriyetin ilk yıllarında tarım alanında atılan atılımların, bugün bu gelişme ivmesini sürdüremediğini belirterek, tarım alanında yaşanan gerilemeden en çok etkilenen illerden birinin de Ankara olduğunu ifade etti. Organik tarıma ait göstergelere dikkat çeken Nazlıaka, 2009 yılı verilerine göre İzmir'de tarım alanlarının yüzde 6.5'inde, Manisa'da yüzde 4.96'sında, Aydın'da yüzde 4.66'sında organik tarım yapılırken bu oranın Ankara'da sadece yüzde 0,12 olduğunu belirtti. İzmir organik tarım yapılan alan açısından birinci sırada yer alırken Ankara'nın yirmi ikinci sırada olduğunu kaydeden Nazlıaka, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a şu soruları yöneltti:

"Ankara'da 2011 ve 2012 yıllarında ne kadar alanda organik tarım yapılmıştır? Toplam tarım alanları içindeki payı ve Türkiye sıralaması nedir?

Ankara'da organik tarım yapılan alanın bu kadar düşük olmasının nedenleri nelerdir? Dünyada ve ülkemizde hızla gelişen organik tarımın Ankara ölçeğinde de gelişmesi için ne tür somut önlemler alınmaktadır? Bu konuda kaç çiftçiye ne kadar ve hangi konularda destek verilmiştir?

Organik tarım üretiminde Avrupa Birliği ülkeleri ve diğer gelişmiş ülkelerin tarımıyla karşılaştırıldığında durumumuz nedir? Yeterli midir?

Organik tarım üretiminin artırılması ve tüketiminin teşvik edilmesi için yapılan somut çalışmalar nelerdir?

Organik tarımın yaygınlaşması konusunda Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ile üniversiteler arasında işbirliğiyle yapılan bir çalışma var mıdır? Kapsamı ve sonuçları nelerdir? Bu çerçevede organik tarımı geliştirmek için bağımsız bir enstitü kurulması düşünülüyor mu?

Kanser rahatsızlıklarının yüzde kaçı sağlığa uygun olmayan bitkisel gıda tüketiminden kaynaklanmaktadır? Organik tarım ürünlerinin tüketilmesi bu riski ne kadar azaltacaktır?" - Ankara -
 
 
 
 

Ekleme Tarihi
26.07.2012
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı

Etiketler: CHP, Nazlıaka, Başbakan, Organik Tarım, Sorusu
Link: CHP'li Nazlıaka'dan Başbakan'a Organik Tarım Sorusu




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız