Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 04 Mayıs 2024 Cumartesi
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 

Organik Canlı Gübre İle Yüzde 30'un Üzerinde Organik Ürün Elde Edildi

Organik canlı gübre ile yüzde 30'un üzerinde organik ürün elde edildi Türkiye tarımında ve özellikle sera alanlarında kimyasal ilaçlamayı bitirecek cilan canlı gübre elde edildi.


Bitki besleme ve kimya mühendisi Mustafa Koca, uzun araştırmalar ve deneyler sonucu elde ettiği canlı organik gübre ile kimyasal madde kullanmadan organik ürünler ürettiklerini belirtti. Van Yüzüncü Yıl, Çukurova ve Toros üniversiteleri laboratuvarlarında araştırılan, tamamen yerli hammadde ile yapılan canlı gübre ile Afyonkarahisar'ın Dinar ilçesi ve çevresinde uygulanan alanlarda yüzde 30 ile yüzde 45 oranına varan artış sağlandığı bildirildi.

Bitkilerin insanlar gibi yalnız yaşamadığını söyleyen Mustafa Koca, bitkilerin, köklerinde kök hücreler ve bakterilerle birlikte yaşadığını belirterek, bu gübre ile bitki köklerini, kök hücreleri ve faydalı bakterileri beslediklerini söyledi. Aynı zamanda, hazırlanan karışımla bitki köklerinin de güçlenerek kalınlaştığını ve daha fazla ürün taşıdığını ifade eden Koca, "Üç yıldır organik gübre ile alakalı yoğun uygulamalar yaptık. Dinar'da 80-100, Türkiye'de bin 200 civan ve yurt dışında 2 ülkede bu ürünü uyguladık.

Konsantre olan her ürün, organizmaların hayatında felaketlere yol açar ve organizmalar domino taşları gibi dışarıdan gelen bir etki ile yıkılır ve organizma çöker. İşe, bu noktadan yola çıkarak kimyasallara savaş açtık, bundan sonra da çiftçimizin en önemli kriteri olan ürün artışını sağlayarak, hızla başarıya koşacağımızdan ve ülke genelinde organik ürünler yetiştireceğimizden adım gibi eminim." dedi.

Ekleme Tarihi
27.07.2012
Ekleyen Kişi
Celil PAKSOY

Etiketler: Organik Canlı Gübre İle Yüzde 30'un Üzerinde Organik Ürün Elde Edildi, gıda tarım, haberler
Link: Organik Canlı Gübre İle Yüzde 30'un Üzerinde Organik Ürün Elde Edildi




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız