Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 04 Mayıs 2024 Cumartesi
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
mehdi eker 

Bakan Eker: Damacana sudaki sıkıntılarla ilgili Sağlık Bakanlığı çalışıyor
 
MALATYA - Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehmet Mehdi Eker, damacana su numunelerinin çoğunun mikrobiyolojik açıdan uygunsuz çıktığı iddialarıyla ilgili “Sağlık Bakanlığımız o konuyla ilgili çalışıyor.” dedi.

Gezi ve incelemelerde bulunmak amacıyla Malatya’ya gelen Bakan Mehdi Eker, Malatya Valiliği’ni ziyaret etti. Vali Ulvi Saran’ı makamında ziyaret eden Bakan Eker, gazetecilerin damacana sularda uygunsuzluk iddialarıyla ilgili gazetecilerin sorularını cevaplandırdı.

Konuya ilişkin Sağlık Bakanlığı’nın çalışma içinde olduğunu belirten Eker, “Sağlık Bakanlığı bu konuda üzerine düşeni yapıyor. Bilindiği gibi içme suyunun denetimi ve ruhsatlandırılması bütünüyle Sağlık Bakanlığımızın takibi ve denetiminde. Sağlık Bakanlığımız da en iyi şekilde çalışıyor. Gıda ile konu bizde. Gerektiğinde firmaları da açıklıyoruz." dedi.

Bakan Eker, Malatya’da tarımsal üretimde sadece kayısı ile sınırlı kalınmamasını, mono kültürden poli kültüre geçilmesini, farklı ürünler de yetiştirilmesini istedi.

Vali Ulvi Saran ise Bakan Mehdi Eker’in tarımsal ekonominin iyi seviyeye gelmesi için üstün gayret sergilediğini kaydetti.
Bakan Mehdi Eker’e ziyarette AK Parti Malatya milletvekilleri Cemal Akın, Mücahit Fındıklı, Mustafa Şahin ile AK Parti İl Başkanı Bülent Tüfenkçi de eşlik etti. Ziyaret sonunda Vali Ulvi Saran, Bakan Eker’e Malatya kayısısı hediye etti.(CİHAN)

Ekleme Tarihi
26.07.2012
Ekleyen Kişi
gidatarim2

Etiketler: Damacana su
Link: Damacana sudaki sıkıntılarla ilgili Sağlık Bakanlığı çalışıyor




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız