Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 30 Nisan 2024 Salı
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Eker:
''Cumhuriyet'in kuruluşundan itibaren küçükbaş hayvanda sayı sürekli düşüyordu."
 
2008-2009 sürecinde aldığımız tedbirlerle şu an itibariyle bu tersine döndü ve küçükbaş hayvan sayısında 32 milyonun üzerine çıkıldı'' -''Yeteri kadar kurbanımız da kurbanlığımız da hayvan varlığımız da hamd olsun var''

MALATYA (A.A) - Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, ''Cumhuriyet'in kuruluşundan itibaren küçükbaş hayvanda sayı sürekli düşüyordu. 2008-2009 sürecinde aldığımız tedbirlerle şu an itibariyle bu tersine döndü ve küçükbaş hayvan sayısında 32 milyonun üzerine çıkıldı'' dedi.

     Eker, Malatya'daki temasları çerçevesinde Seher Tavukçuluk adlı firmayı ziyaret etti. Burada gazetecilere açıklamalarda bulunan Eker, Malatya'nın kayısı kenti olarak bilindiğini, ancak kentin zenginliğinin sadece kayısıyla sınırlı olmadığını söyledi.

     Hayvancılığın da son yıllarda uygulanan politikalarla, destekleme ve projelerle önemli bir faaliyet olarak geliştiğini belirten Eker, hem tavukçuluk hem de küçükbaş hayvancılıkta önemli gelişmeler görüldüğünü ifade etti.

     Kentte büyükbaş hayvancılıkta yüzde 71'lik bir büyüme bulunduğunu vurgulayan Eker, bunun Türkiye ortalamasının çok üzerinde olduğunu kaydetti. Tavuk eti üretiminin de bir yılda 25 bin tondan yaklaşık 30 bin tona çıktığını kaydeden Eker, tavuk etinde bir yıllık büyümenin yüzde 16'ya ulaştığını bildirdi.

     TÜİK'in rakamlarına göre 2011 yılında koyun ve keçi varlığının, 2002 yılındaki sayının üzerine çıktığını belirten Eker, ''Yani Cumhuriyet'in kuruluşundan itibaren küçükbaş hayvanda sayı sürekli düşüyordu. 2008-2009 sürecinde aldığımız tedbirlerle şu an itibariyle bu tersine döndü ve küçükbaş hayvan sayısında 32 milyonun üzerine çıkıldı'' diye konuştu.

     Son yayımlanan ''Teşvik Paketi'' ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde önemli avantajlar sağlandığına dikkati çeken Eker, yapılan faaliyetlerin bölgeye katkı sağlayacağını belirtti.

    
     -''Yeteri kadar kurbanlığımız var''-
    
     Bir gazetecinin Kurban Bayramı'nda sıkıntı yaşanıp yaşanmayacağı yönündeki sorusu üzerine Eker, ''Kurban Bayramı'nda aslında biz hiçbir sene sıkıntı yaşamadık'' ifadelerini kullandı.

     Trakya'daki büyük ve küçükbaş hayvan ithalatına da değinen Eker, piyasayı düzenleme maksadıyla Trakya için Kurban'da bir miktar hayvan ithalatına izin verdiklerini anımsatarak, ''Onun dışında zaten diğer bölgeler için ihtiyaç geçen yıllarda da olmadı. Bu yıl da beklemiyoruz. Yeteri kadar kurbanımız da kurbanlığımız da hayvan varlığımız da hamdolsun var'' diye konuştu.

     Bakan Eker, Malatya'daki temaslarının ardından Elazığ'a hareket etti.

Ekleme Tarihi
28.07.2012
Ekleyen Kişi
Celil PAKSOY

Etiketler: mehdi eker, küçükbaş hayvan, üretim, kurbanlık, gıda tarım, hayvancılık, haberler
Link: Cumhuriyet'in kuruluşundan itibaren küçükbaş hayvanda sayı sürekli düşüyordu.




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız