Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 06 Mayıs 2024 Pazartesi
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
Elita Gıda İso 500 

ELİTA GIDA İSO 500'DE

GIDA SEKTÖRÜNÜN EN HIZLISI, TÜM SEKTÖRLERDE İSE İKİNCİ EN HIZLISI OLDU 223. SIRAYA YERLEŞTİ..

İstanbul Sanayi Odası (İSO) tarafından her yıl hazırlanan ‘500 Büyük Sanayi Kuruluşu’ araştırmasına göre Elita Gıda, en hızlı yükselen ikinci şirket oldu. Sunar Grup bünyesinde faaliyet gösteren Elita Gıda, 500 büyük sıralamasında geçen yıla oranla 248 basamak atlayarak 223. sıraya yerleşti.


İstanbul Sanayi Odası’nın (İSO) her yıl üretimden satışlara göre oluşturduğu Türkiye’nin en büyük 500 sanayi kuruluşu listesi 2011 verilerine göre hazırlandı. Elita Gıda en hızlı yükselen 10 şirket arasında, ikinci en hızlı yükselen olarak yerini aldı. Sunar Grup bünyesindeki Elita Gıda geçtiğimiz yıl bu listede 471. sırada yer alırken, bu yıl listede 223. sıraya yerleşti. 248 basamak birden yükselen, 347,5 milyon liralık cirosu olan Elita Gıda’nın başarısı göz doldurdu. Bunun en önemli nedeninin iç ve dış piyasaya dönük üretimde başladıkları endüstriyel margarin üretimi olduğunu söyleyen Sunar Grup Yönetim Kurulu Üyesi Hüseyin Çomu, “Bu da ciromuzda oldukça büyük bir artış sağladı. Türkiye’de endüstriyel margarin pazarında oyuncu sayısı az. Bizimle beraber toplamda altı üretici var. Biz sektöre hareket getirdik. Doğru pazarlamayla tüm Türkiye’ye ürünlerimizi ulaştırdık ve tanıttık. Yeni ürün üretimi dışında sıralamada yükselmemizi sağlayan bir diğer etken de ihracata dönük büyüme stratejimiz” diyor.

ISO 500'ün 2011 yılında en hızlısı demir çelik endüstrisinden oldu. Hemen arkasından ise 2010 yılında 132 milyon TL olan üretimden satışlarını 2,5 kattan fazla arttırarak 347.5 milyon TL'ye ulaştıran Elita Gıda izledi. Bu hızlı yükseliş sayesinde Elita Gıda aynı zamanda gıda sektörünün de en hızlı yükseliş gösteren firmaları arasında zirveye oturarak 2011'in "en hızlı yükselen gıda devi" unvanını da hak etmiş oldu.

Ekleme Tarihi
27.07.2012
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı

Etiketler: sunar grup, elita gıda, iso 500
Link: Elita Gıda İso 500'de




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız