Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 14 Mayıs 2024 Salı
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 

Hayvancılık, Modern Tesislerle Canlanıyor

Şener Toktaş - Tatvan'da 9 yıl önce kurulan büyükbaş hayvan çiftliği, yıllık 2 milyon 550 bin litre süt üretimi ile bölge ekonomisine katkı sunuyor.


Ekonomisinin büyük bölümü tarım ve hayvancılığa dayanan Doğu Anadolu Bölgesi'nde son yıllarda özel müteşebbisler tarafından kurulan modern hayvancılık tesisleri, asırlardır geleneksel yöntemlerle yapılan süt üretimine yeni bir boyut kazandırdı.

İlçeye bağlı Adabağ köyünde kurulan çiftlikte 270'i sağmal sığır olmak üzere bin adet büyükbaş hayvan ile besicilik ve süt mamulleri üretimi yapılıyor.

Çiftlik sorumlusu Kenan Aybay, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 9 yıl önce 6 bin dönüm arazi üzerinde kurulan çiftliğin bölge hayvancılığının gelişmesine önemli katkı sunduğunu belirterek, geniş arazi üzerindeki çiftlikte yonca, korunga, silajlık Mısır, arpa ve buğday üretimi ile meyvecilik de yapıldığını söyledi.

Aybay, hayvanların kaba yeminin de çiftlikten sağlandığını vurgulayarak, çiftlikteki süt sığırlarından günlük 7 bin, yıllık 2 milyon 550 bin litre süt elde edildiğini ifade etti.

Üretilen sütün, kendi tesislerinde yoğurt, ayran, peynir gibi süt mamulleri haline getirildiğini anlatan Aybay, şöyle konuştu:

"Bu ürünler, başta ilimiz olmak üzere tüm illere pazarlanmaktadır. Çiftlikte belirli bir süre besiye aldığımız hayvanların kesimini de Tatvan ve komşu illerde yapıyoruz. Tatvan'daki kasapların et ihtiyacının büyük bir bölümünü karşılıyoruz. Bölgemizde tarım ve hayvancılık yapmak isteyenler, sürekli çiftliğimizi ziyaret ediyor. Bütün bilgilerimizi bu vatandaşlarımızla paylaşıyoruz. Böylece bölgede hayvancılığın gelişmesine katkı sunuyoruz."

Aybay, çiftliğin hayvansal ve bitkisel üretim bölümünde 30 kişinin de istihdam edildiğini sözlerine ekledi.(AA)

Ekleme Tarihi
28.07.2012
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı

Etiketler: Hayvancılık, Modern Tesislerle Canlanıyor
Link: Hayvancılık, Modern Tesislerle Canlanıyor




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız