Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 30 Nisan 2024 Salı
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
Büyükşehir 

BÜYÜKŞEHİR'DEN FARKLI BİR AT-IK PROJESİ
 
KORDON'UN ATLARI PARA BASACAK


İZMİR (İHA) - İzmir Büyükşehir Belediyesi (İBB), Kordon faytonları için Avusturya’dan getirdiği Haflinger cinsi özel eğitimli atların atıklarını değerlendirecek. Günde 2 tona yaklaşan at dışkısı, Tarım Park ve Bahçeler Daire Başkanlığı tarafından 'ekonomik değeri yüksek' gübreye dönüştürülecek.


Kentin turistik dokusunu zenginleştirmeyi hedefleyen İzmir Büyükşehir Belediyesi (İBB) Tarımsal Yapı Şube Müdürlüğü ile temas kuran İZULAŞ yetkilileri, ayda yaklaşık 60 tonu bulan atıkları gübreye dönüştürmek üzere harekete geçti.

Barınakların zeminine serilen bitkisel materyalle birlikte hayvan dışkılarından oluşan atıkların her gün temizlenmesiyle ortaya çıkan malzemeler, bundan böyle ekonomiye kazandırılacak. Yetkililer, çıkan dışkıların çevreye verdiği rahatsızlığı gidermek ve ekonomik değere dönüştürmek istediklerini belirterek, "Ahırlardan günde 2 ton, ayda 60 ton civarında atık çıkması bekleniyor. Bu atıkları bitkisel materyalle karıştırarak değerli bitki besinine, toprak iyileştirici materyale dönüştürmek ve park bahçelerimizde, yeşil alanlarda değerlendirmek istiyoruz" diye konuştu.
 
Büyükşehir yetkilileri, atıkların hacminin kompost sahasında bir ay dinlendirildikten sonra, 6 ile 10 ton arasına düşeceğini, bu miktardaki hayvansal gübrenin ekonomik anlamda büyükşehir belediyesi için önemli bir kazanç oluşturacağını söyledi.

Ekleme Tarihi
29.07.2012
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı

Etiketler: Büyükşehir, Farklı Bir At-Ik Projesi, izmir, kordon
Link: Büyükşehir'den Farklı Bir At-Ik Projesi




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız