Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 09 Mayıs 2024 Perşembe
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 

Et ve süt tesislerinin AB'ye göre üretim yapmaları istendi

AFYONKARAHİSAR (CİHAN) - Afyonkarahisar’da bulunan et ve süt üretimi yapan işletmelerin, bundan sonra Avrupa Birliği (AB) normlarına göre üretim yapmaları istendi. Bu konuda çıkartılan yönetmelikler konusunda bilgilendirilen üreticilere sıkı denetim yapılacağı uyarısında bulunuldu.


17 Aralık 2011 tarihinde yürürlüğü giren ‘Et ve Süt Ürünleri Kayıt ve Onay İşlemleri’ Yönetmeliği konulu toplantı, Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü toplantı salonunda geniş bir katılımla gerçekleşti.

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Hüseyin Arap, daha iyiyi, daha kaliteliyi ve daha sağlıklı olanı vatandaşa sunma çabasında olduklarını söyledi. Arap, “Bizler bağlı olduğumuz Tarım Bakanlığı'nın kanun ve yönetmeliklerini uygulamak için görevlendirildik. ‘Tarladan Çatala’ adlı projemizle üretilen her ürünün üretiminden insanlara ulaşmasına kadar, ürünlerin toplanması, işlenmesi, saklanması ve ulaştırılması gibi işlemlerde uyulması gereken kurallar var. Bu münasebetle bakanlığımızın çıkarmış olduğu yönetmelikle, işletmeler, gıda ürünlerinin tüketiciye ulaştırılmasında söz konusu kurallara riayet edeceklerdir.” dedi.

Toplantıda konuşan Vali İrfan Balkanlıoğlu da AB’ye talip olmanın bir takım sorumlulukları bulunduğunu söyledi. Balkanlıoğlu, “Bu sorumluluklardan ve yapmamız gerekenlerden bazıları Avrupa standartlarına uymaktır. Bu standartlar için bakanlıklar taramadan geçirildi. Sonra da Avrupa standartlarına uyum planları yapıldı. Bu planlar Türkiye’yi daha ileriye götürüyor. İhracatımız artıyor, hizmet kalitemiz artıyor. Şu anda birçok ülkeyle yarışır durumdayız.” dedi.

Balkanlıoğlu, kontrollerin artırılarak mükemmeli yakalamayı ve böylece kaliteli, sağlıklı ve güvenilir ürünler üretilmesi için yaptırımlar olacağını hatırlattı. Balkanlıoğlu, yönetmelikle ilgili yaşanabilecek aksaklıklarda üreticilerin ve işletmelerin yanında olacaklarını kaydetti. Yapılan bilgilendirme toplantısında, üreticiler ve gıda işletmecileri kafalarına takılan soruları sorarak ve sorunlarını dile getirdi.

Ekleme Tarihi
29.07.2012
Ekleyen Kişi
Celil PAKSOY

Etiketler: Et ve süt tesislerinin AB'ye göre üretim yapmaları istendi, gıda tarım
Link: Et ve süt tesislerinin AB'ye göre üretim yapmaları istendi




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız