Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 03 Mayıs 2024 Cuma
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
Orhan Özçatalbaş 

Nitelikli mantar üretimi için mantarcılık programı öğrenci bekliyor

ANTALYA (CİHAN)- Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Ziraat Fakültesi Tarım Ekonomisi Bölümü Öğretim Üyesi Prof.Dr. Orhan Özçatalbaş, Antalya bölgesinde kültür mantarı yetiştiriciliğinin sağlıklı bir şekilde yapılması için mantar tekniklerine ihtiyaç olduğunu söyledi.
 
Antalya bölgesinde sağlıklı bir şekilde kültür mantarı üretimi yapılması için AÜ Korkuteli Meslek Yüksekokulu (MYO)'nda mantarcılık programının olduğu bilgisini veren Özçatalbaş, bilinçli mantarı üretimi için mantar teknikerine ihtiyaç olduğunu kaydetti.

        Tercih işlemlerinin 3 Ağustos'ta sona ereceğini hatırlatan Özçatalbaş, mantar üretimi yapmak isteyen gençlerin Korkuteli MYO mantarcılık programını tercih etmelerinin doğru olacağını söyledi.

        Korkuteli'nden sonra en fazla kültür mantarı üretimine elverişli yeri Manavgat olduğunu belirten Özçatalbaş, turizm şehrinde kültür mantarı yetiştiriciliğinin yaygınlaştırılması için üretimin Gültepe ve Çeltikçi köyleri dışına çıkarılması gerektiğini ifade etti. Özçatalbaş, Korkuteli MYO mantarcılık programında öğrencilerin eğitim görmesi için Antalya'daki oda, sivil toplum kuruluşları, belediyeler ve sanayi kuruluşlarının burs vermelerinin bölümü tercih etmelerinde etkili olacağını aktardı.

        Özçatalbaş, "Akademik olarak çeşitli araştırmalar gerçekleştirmenin ötesinde Korkuteli MYO'ndaki mantarcılık programını kurarken sektörle çok iç içe olduk. Konunun sosyo-ekonomik bakımından, hatta tanıtım bakımından ne kadar önemli olduğunu bu süreçte bir bakıma yaşayarak öğrendik. Korkuteli, Türkiye'nin mantar üretim merkezi, o nedenle Antalya için çok önemli ve mutlaka yaşatılması gerekiyor. Korkuteli'nde bin 200'den fazla aile geçimini kültür mantarı yetiştiriciliğinden sağlıyor. Böylece aileler için istihdam alanı oluştu. Mantar yetiştiriciliği ilçede 5 bin kişiden fazla kişiye doğrudan yada dolaylı iş imkanı sağlıyor. İlçe nüfusunun dörtte biri mantar sektörüyle bağlı yaşıyor." dedi.
CİHAN

Ekleme Tarihi
28.07.2012
Ekleyen Kişi
gidatarim2

Etiketler: Nitelikli mantar üretimi için mantarcılık programı öğrenci bekliyor,Orhan Özçatalbaş
Link: Nitelikli mantar üretimi için mantarcılık programı öğrenci bekliyor




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız