Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 28 Nisan 2024 Pazar
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 

Satış noktaları da açıklanacak

Bakan Akdağ, kirli su satılan satış noktalarını da bakanlığın web sitesinde yayımlayacaklarını açıkladı.


VAN - Sağlık Bakanı Recep Akdağ, satış noktalarındaki damacanalardan alınan numunenin kirli çıkmasının her zaman firmanın kusuru olmayabileceğini belirterek, "Satış noktasındaki depolama sorunundan kirlilik ortaya çıkabiliyor ya da satışla ilgili sorun ortaya çıkıyor. Bu satış noktalarını da bakanlığımızın web sitesinde yayımlayacağız" dedi.

Gazetecilerin hazır su firmalarının denetlenmesiyle ilgili sorusu üzerine Bakan Akdağ, halkın sağlığına zarar verebilecek üretim ve satış yapan firmalara çeşitli yaptırımlar uygulayacaklarını bildirdi.

Bu yaptırımlar arasında satışın durdurulmasının da yer aldığını söyleyen Akdağ, şunları kaydetti:

"Meselenin iki boyutu var. Birincisi, damacanaya suyu koyan imalathane denilen dolum tesisi var. Dolum tesisinde damacanadaki sudan aldığımızda numuneden kirlilik tespit etmişsek bunu çok önemli görüyoruz ve firmaya gerekli cezayı veriyoruz. Bu sonuçları aynı zamanda ifşa ettik. İkinci olarak, satış noktalarındaki damacanalardan alınan numunenin kirli çıkması her zaman firmanın kusuru olmayabilir. Satış noktasındaki depolama sorunundan kirlilik ortaya çıkabiliyor ya da satışla ilgili sorun ortaya çıkıyor.

Bu satış noktalarını da bakanlığımızın web sitesinde yayımlayacağız. Bu denetimleri yaparken vatandaşlarımızı bilgilendiremeye devam edeceğiz. Çünkü suyun temizliği ve güvenliği son derece önemlidir."

Akdağ, son 10 yılda zaman zaman küçük sorunlar yaşansa da su güvenliği konusunda çok önemli mesafeler katedildiğini belirtti.

Su güvenliğinin en önemli belirtilerinden birinin tifo hastalığının toplumda görülme sıklığı olduğunu ifade eden Akdağ, 2002'de tifo salgını yıllık yaklaşık 30 bin vaka civarında iken son yıllarda bu rakamın 100-150 vakaya kadar düştüğünü söyledi.








dunya.com

Ekleme Tarihi
30.07.2012
Ekleyen Kişi
Celil PAKSOY

Etiketler: su, damacana, satış yerleri, kirli su, dışkı kalıntısı, gıda tarım
Link: Satış noktaları da açıklanacak




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız