Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 06 Mayıs 2024 Pazartesi
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
Tiryaki Agro Gıda Bir İlke Daha İmza Attı, Ahmet Tiryakioğlu 

TİRYAKİ AGRO GIDA BİR İLKE DAHA İMZA ATTI

GAZİANTEP (İHA) - Tiryaki Agro Gıda bir ilke imza atarak özel sektörde lisanslı depoculuk lisansı alan ilk şirket oldu.


Türkiye’nin en büyük özel sektör tarımsal ürünler şirketi olan Tiryaki Agro Gıda A.Ş. “Tiryaki Tarım Ürünleri Lisanslı Depoculuk Sanayi ve Ticaret A.Ş (Tiryaki LİDAŞ)”, lisanslı depoculuk lisansı alan ilk özel sektör şirketi olma unvanı kazanarak yeni bir ilke imza attı. Tiryaki LİDAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Tiryakioğlu,“Lisanslı depoculuk yatırımları sanayici ve tüccarın, çiftçi ile entegrasyonunu güçlendirecek, böylece birçok yeni fırsatın yolu açacaktır” dedi

30 yılı aşkın süreçte tarımsal ürünler tedariği, işlemesi ve ticaretinde yer alan ve sektöründe lider firma Tiryaki Agro Gıda iştiraki olan Tiryaki LİDAŞ, lisanslı depoculuk kanunu çerçevesinde ürün sahiplerinin ürünlerinin emniyetinin sağlanması, kalitesinin korunması, ticaretinin geliştirilmesi, ürün senetleri vasıtasıyla ticaretinin kolaylaştırılması ve ülke geneline yaygınlaştırılması amacıyla Bandırma, Çorum ve Mersin’de toplam 108 bin ton depolama kapasitesinde ki tesisleri için lisanslı depoculuk lisansı müracaatında bulundu. Ve ayrıca bu alanda Türkiye’de lisans alan ilk özel sektör firması oldu.
Lisanslı depoculuğun Türkiye için çok önemli olduğunu belirten Tiryaki LİDAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Tiryakioğlu, lisanslı depoculuk yatırımlarının sanayici ve tüccarın çiftçi ile entegrasyonunu güçlendireceğini, bunun da birçok yeni fırsata yol açacağını söyledi.

Yapılan yatırımların diğer firmalara örnek teşkil edeceğini ifade eden Tiryakioğlu, lisanslı depoculuğun gelişerek ülke genelinde yaygınlaşmasıyla birlikte TMO’nun piyasa düzenleme görevini fiziki ürün alım satımı yerine lisanslı depolarca üretilen ürün senedi aracılığıyla daha etkin bir şekilde yapabileceğini belirtti. Tiryakioğlu, lisanslı depoculuğun etkin işleyebilmesi için ise öncelikli olarak Ürün İhtisas Borsası’nın kurulması ve Elektronik Kayıt Kuruluşu’nun devreye girmesi gerektiğini vurguladı. Böylece ürün senetlerinin elektronik ortamda Türkiye’nin her tarafında kolayca alınıp satılabileceğini ve bu konuda Tiryaki Agro Gıda’nın öncülük edebileceğini söyledi. Sektörünün en büyük kuruluşu olma özelliği taşıyan Tiryaki Agro Gıda A.Ş.’nin çalışmaları hakkında da bilgiler veren Başkan Tiryakioğlu,“Tiryaki Agro Gıda, tedarik zincirini verimli yöneten, tarım ürünlerine işleyerek değer katan bir ticaret şirketidir.1980 yılında Tiryakioğlu ailesi tarafından kurulan şirketimiz, Gaziantep, Trabzon, Mersin, Çorum ve Bandırma illerinde üretim tesislerine sahipken 20 ayrı yerde de depolama imkanına sahiptir. 50'den fazla ürün çeşidi ve 2 milyon tonun üzerinde iş hacmiyle 80'den fazla ülke ile ticari ilişki içinde bulunan Tiryaki Agro Gıda A.Ş., bin kişiye yaklaşan dinamik kadrosuyla ve 1 Milyar Dolar’ı aşan cirosu ile Türkiye’nin tarım ürünleri sektöründeki en büyük özel şirketi ve Fortune 500 araştırmasına göre; “Türkiye’nin En Büyük 67. Firması’dır” dedi.

Ekleme Tarihi
31.07.2012
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı

Etiketler: Tiryaki Agro Gıda, Bir İlke Daha İmza Attı
Link: Tiryaki Agro Gıda Bir İlke Daha İmza Attı




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız