Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 29 Nisan 2024 Pazartesi
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 

Köylere Gelir Getirecek Projeler

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi köylere gelir getirecek projeleri hayata geçiriyor. Büyükşehir Belediyesi Köye Hizmet Şube Müdürlüğü, Tarım ve Hayvancılığı Geliştirme Şefliği bünyesinde görev yapan ziraat mühendisi ve veteriner hekimler köylerde gelir getirici tarımsal projeler ile köyleri kalkındırmayı hedefliyor. Köylerin ortak arazilerine meyve ağaçları dikilerek köy bütçelerine gelir sağlanması amaçlanıyor.


KÖYE GELİR İÇİN 550 ADET CEVİZ

Büyükşehir yetkilileri bu kapsamda Kartepe İlçesi Ketenciler Köyü, İzmit İlçesi Karaabdulbaki, Sapakpınar ve Düğmeciler Köylerinde gelir getiren projeleri inceledi. İzmit Akmeşe yolu üzerinde Kartepe Ketenciler Köyü'ne ait 45 dönüm arazi üzerine köye gelir getirmesi amacıyla 550 adet Şebin-Bilecik ceviz çeşitleri ile bahçe tesis edildi. Büyükşehir Belediyesi ve Kartepe Tarım İlçe Müdürlüğü tarafından bahçe tesisi planlaması yapıldı. Ceviz fidanları İl Özel İdaresi tarafından yüzde elli hibe projesi kapsamında İl Gıda Tarım ve Hayvancılık müdürlüğünce temin edildi.

CEVİZLER KORUMA ALTINA ALINDI

Büyükşehir Belediyesi bahçenin kuzey doğusunda bulunan Kurtdere sel kapanından sulama projesi planlayarak; 100 tonluk tarımsal sulama deposu, su alım ünitesi, sulama pompası ve bağlantı hatları yapıldı. Büyükşehir Belediyesi ve Ketenciler köyü muhtarlığı tarafından 45 Dönümlük ceviz bahçesinin çevresi beton direk ve dikenli tel ile çevrildi. Ceviz bahçesinin hemen yanında bulunan 140 dönüm alan Ketenciler köyü merasının da ıslah edilmesi planlanmakta. Ayrıca Tarımsal sulama deposundan mera ve diğer arazilere su ulaştırılacak.

SERA SAYISI ARTTI

Sapakpınar Köyünde inceleme yapan Büyükşehir yetkililerini Muhtar Bedri Gündoğdu karşıladı. Büyükşehir yetkililerine bilgilendirme yapan Gündoğdu, Büyükşehir Belediyesi tarafından köye yapılan tarımsal sulama projesi sayesinde köydeki sera sayısın arttığını söyledi. Gündoğdu, köy muhtarlığına teslim edilen ürünlerin köylü pazarında satılarak çiftçilere gelir kaynağı sağlayacağını belirtti.

HAYVAN SAYISI ARTTI

Düğmeciler Köyü Muhtarı Basri Biricik de köy hakkında bilgi verirken, "Ziraat mühendisi ve veteriner hekimlerin köyümüzü yaptığı katkılarla 2 yılda hayvan sayısı 250'den 320'ye ulaştı" dedi. Toramanlar tarımsal sulama göleti kanallarının yenilerek tekrar hizmete açılmasının köylerine büyük katkıda bulunduğunu söyleyen Biricik, göletten yararlanacak olan on bir köyün bir araya gelerek tarımsal sulama kooperatifi kurulması için müracaat ettiklerini bildirdi.
 
 
 
 
 
 
 

Ekleme Tarihi
31.07.2012
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı

Etiketler: Köylere Gelir Getirecek Projeler
Link: Köylere Gelir Getirecek Projeler




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız