Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 19 Nisan 2024 Cuma
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
Amerikan Beyaz Kelebeği ile Mücadele Başladı 

Amerikan Beyaz Kelebeği ile Mücadele Başladı

Samsun Tarım il Müdürlüğü, fındık bahçelerinde yaptıkları kontrollerde Temmuz ayı sonlarına doğru ikinci nesil Amerikan Beyaz Kelebeği ile mücadele zamanının geleceğini bildirdi.


Tarım il Müdürlüğü fındık bahçelerinin ana zararlılarından biri olan Amerikan Beyaz Kelebeği'nin önemli ölçüde verim düşüklüğüne neden olduğunu açıkladı. Tarım İl Müdürlüğü ekiplerince yapılan arazi çalışmalarında Amerikan Beyaz Kelebeği'nin ikinci nesil larvalarının kozalarından çıkıp, ağlarını oluşturdukları belirtildi.

Müdürlük larvalar henüz ağlarını terk etmeden ağ keselerinin budama makası ile kesilerek imha edilmesini, yoğunluğun fazla olduğu bahçelerde, kimyasal mücadelenin gecikmeden yapılması gerektiğini açıkladı. Samsun Tarım İl Müdürü Kadir Güven, "Fındık üreticileri Amerikan Beyaz Kelebeği ile mücadelede, belirlenen bahçelerde ilaç uygulamalarını geciktirmeden yapmalı ve hasat ile uygulama arasındaki süreye mutlaka uyulmalı. Yoğunluğun fazla olan bahçelerde hasadı güçleştirdiği de bilinen zararlı hakkında gerekli teknik tavsiyeleri İl ve İlçe Tarım Müdürlüklerinden alarak mücadeleyi en kısa sürede yerine getirmeli. Zararlının fındık bahçelerinde bitki gelişimine verdiği zarar ürün kaybına ve bir sonraki yılda ocakların zayıflamasına ve verim düşüklüğüne sebep olur. Üreticilerimiz tarafından 'tırtıl' olarak tanınan larvaların 200 den fazla bitkiye zarar verdiği bilinmektedir." dedi.(CİHAN)

Ekleme Tarihi
31.07.2012
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı

Etiketler: Amerikan Beyaz Kelebeği, Mücadele, Başladı, fındık
Link: Amerikan Beyaz Kelebeği ile Mücadele Başladı




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız