Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 05 Mayıs 2024 Pazar
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 

Kırsal Kalkınma Yatırımlarına Bireysel Sulama Makine ve Ekipman Desteklemesi Yapılacak

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı Kapsamında Bireysel Sulama Makine ve Ekipman Alımlarının Desteklenmesi Hakkındaki Tebliğ, Resmi Gazete'de yayımlandı.


Tarımsal faaliyetler için geliştirilen modern basınçlı bireysel sulama tesisleri ve makine ekipmanlarının üreticiler tarafından kullanımını yaygınlaştırarak; daha kaliteli ve pazar isteklerine uygun üretim yapılmasını sağlamak, zor şartlarda ve bedenen çalışan üreticilerin işlerini kolaylaştırmak ve üretim maliyetlerini düşürerek uluslararası düzeyde rekabet edebilmelerini sağlamak amacıyla hazırlanan tebliğ 10 adet yatırım konusunu kapsıyor.

Söz konusu tebliğ ile Tarla içi damla sulama sistemi Tarla içi yağmurlama sulama sistemi Tarla içi mikro yağmurlama sulama sistemi kurulması, Lineer sistem yağmurlama sulama makinesi Center pivot sistem yağmurlama makinesi ve Tamburlu sistem yağmurlama sulama makinesi alınması, Güneş enerjili sulama sistemleri, Trafo uyarı sistemleri kurulması, Ön ödemeli kartlı su sayaçları alınması ve Manuel çalışan basınçlı sulama tesislerinin otomasyona dönüştürülmesinde üretici desteklenecek.

Tüm illerde uygulanacak olan program kabul edilen başvurular ile il müdürlüğü arasında hibe sözleşmesinin imzalanmasından sonra, mal alımları en fazla 60 gün içerisinde tamamlanacak. Süresi içerisinde yatırımcılar tarafından usulüne uygun olarak alımı gerçekleştirilen makine ve ekipmanların montajı, test işlemlerinin bitirilmesi ve il proje yürütme Birimince tespiti en geç 25 gün içerisinde tamamlanacak.

HİBE DESTEK ORANLARI

Bakanlık tarafından belirlenen usul ve esaslara uygun olan ve kabul edilen proje başvurularında, hibeye esas mal alım tutarının yüzde 50'sine hibe yoluyla destek verilecek. Referans fiyatlar içinde kalmak şartıyla, hibeye esas mal alım tutarı gerçek kişiler için 50 bin TL, tarımsal amaçlı şirketler için 100 bin TL, sulama kooperatifleri ve Köylere Hizmet Götürme Birlikleri için 200 bin

TL'ye kadar destek verilecek.

HİBE DESTEĞİ VERİLMEYECEK OLAN GİDERLER

Tebliğde hibe desteği verilmeyecek olan giderler ise şu şekilde belirtildi. Her türlü borç ödemeleri, faizler, başka bir kaynaktan finanse edilen harcama ve giderler, kur farkı giderleri, makine ve ekipman kira bedelleri, nakliye giderleri, bankacılık giderleri, denetim giderleri, kdv ve ötv'de dahil iade alınan veya alınacak tüm vergiler, ikinci el/kullanılmış mal alım giderleri, eğitim giderleri, üretim tarihi 2011 yılından önceki makine ve ekipmanlar alım giderleri.

BAŞVURU ZAMANI

Söz konusu tebliğde belirtilen usul ve esaslara göre hazırlanan mal alım başvuruları, bu Tebliğin yayımı tarihinden başlayarak 30 gün içerisinde il müdürlüklerine teslim edilecek. Başvuruların hibe tutarı, illere tahsis edilen bütçenin altında kalması durumunda bu süre il müdürlüklerince 20 günü geçmeyecek şekilde bir defaya mahsus uzatılabilicek. Başvuru son gününün, tatil gününe denk gelmesi halinde takip eden ilk iş günü mesai bitimine kadar başvurular kabul edilecek.

BAŞVURULACAK YERLER

Başvurular yatırımın gerçekleşeceği il veya ilçe müdürlüklerine yapılacak. Başvurular, tebliğin 8 inci maddesinde belirtilen bireysel sulama makine ve ekipman alımlarını gerçekleştirmek amacıyla, uygulama rehberinde yer alan başvuru formu ve eklerine uygun olarak hazırlanacak. Yatırımcılar tarafından başvurular, dosya halinde tek nüsha olarak elden il veya ilçe müdürlüklerine teslim edilir ve başvuru sahibine tarihli teslim alma belgesi verilecek. Öte yandan İl müdürlüğünün bir başvuruyu reddetme ya da hibe vermeme kararı kesin olacak. Hibe desteği ödemeleri bütçe serbestliği çerçevesinde yapılacak.

Hibe ödemesi yatırımcısı gerçek kişi ise T.C. kimlik numarası, tüzel kişi ise vergi numarasına açılan T.C. Ziraat Bankasındaki hesabına Türk Lirası olarak yapılacak. - MANİSA - (İHA)

Ekleme Tarihi
01.08.2012
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı

Etiketler: Kırsal Kalkınma, Yatırımlarına Bireysel Sulama, Makine, Ekipman, Destekleme, Yapılacak
Link: Kırsal Kalkınma Yatırımlarına Bireysel Sulama Makine ve Ekipman Desteklemesi Yapılacak




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız