Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 11 Mayıs 2024 Cumartesi
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
Yetiştiriciye  

Yetiştiriciye "Alo Doğan Buzağı" Hizmeti

Aydın İli Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Mehmet Sedat Güngör, yetiştiricilerin yeni doğan buzağılarını "Alo Doğan Buzağı" hattını arayarak küpeletmesini istedi.


Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği olarak amaçlarının sığırların kayıt altına alınmasını sağlayarak ülke sınırları içerisinde yapılan suni tohumlama faaliyetini yaygınlaştırarak damızlık vasıflı hayvan sayısını arttırmak olduğunu ifade eden Birlik Başkanı Mehmet Sedat Güngör, "Aydın'da Birliğimiz tarafından üye işletmelerde ve önsoykütüğü işletmelerinde yeni doğan buzağıların doğumundan itibaren 20 gün içerisinde küpeleme çalışması yapılarak, hayvanların kayıt altına alınması sağlanmaktadır. Hayvanlar küpelenmediği

takdirde zamanında küpelenmemiş hayvanlar için destekleme ödenmez. Aşı kaydı yapılamaz, aşıya bağlı ölümlerde tazminat ödenmez. Küpesiz hayvanlar sigortalanmaz. Küpesiz hayvanların çalınması halinde hiçbir hak iddia edilemez. Tanımlama süresi geçtikten sonra hayvanların tanımlanması, hayvan sahibine idari para cezası verildikten sonra gerçekleştirilir. Küpesiz hayvanlar için Veteriner Sağlık Raporu düzenlenemez. Küpesi olmayan hayvanların kesimhanelerde kesimi ve hayvan pazarlarına girişi yasaktır. Tespiti halinde ilgililer hakkında cezai işlem yapılır" dedi.

Hayvan sahiplerinin işletmesini tescil ettirmek, işletme plakasını takmak ve tescil edilen işletmesindeki hayvanların tanımlanmalarını sağlamak, doğum, ölüm, kesim, zorunlu kesimleri gibi işletmesinde olacak tüm hayvan hareketleri ile ilgili kayıtları tutmak zorunluluğunda ve sorumluluğunda olduğunu anımsatan Güngör, " Yetiştiricilerimizin, işletmelerindeki her türlü hayvan hareketlerini 7 gün içinde bildirmeleri gerekmektedir.

Ayrıca meraya çıkartılan hayvanlarla ilgili olarak hayvan sahibi; sığır cinsi hayvanlarını mera veya yaylaya götürmeden önce işletmesinin bağlı bulunduğu İl/İlçe Müdürlüğüne müracaat ederek çıkış işlemlerini, mera ve yayla işletmesine vardıktan sonra da mera ve yaylanın bağlı bulunduğu İl/İlçe Müdürlüğüne müracaat ederek varış işlemlerini yaptırır. Hayvanların mera veya yaylada bulunduğu süre içinde doğum, ölüm, kesim ya da hareketlerini bildirim süresi içinde mera veya yaylanın bağlı bulunduğu İl/İlçe Müdürlüğüne bildirir. Mera veya yaylanın bağlı bulunduğu İl/İlçe Müdürlüğü yeni doğan hayvanların kulak küpelerini mera veya yayla işletmesine tahsis eder ve kulak küpesi takılacak hayvan olarak veri tabanına kayıt eder. Mera veya yayladan işletmesine getirilmeden önce tahsis edilen kulak küpeleri hayvanlara uygulanır" diye konuştu.

Yetiştiricilerin mağduriyet yaşamamaları için yeni doğan buzağılarını en geç 7 gün içerisinde Aydın İli Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği'ne ait 212 40 00-212 40 01

numaralı "Alo Doğan Buzağı" telefon hatlarını arayarak bildirmelerini isteyen Güngör, hayvanların küpelenmesinden sonra İl ve İlçe Gıda,Tarım ve Hayvancılık Müdürlükleri'nden hayvanlarına ait pasaportlarını almaları gerektiğini sözlerine ekledi. - AYDIN - (İHA)

Ekleme Tarihi
01.08.2012
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı

Etiketler: Yetiştiriciye, Alo Doğan Buzağı, Hizmeti
Link: Yetiştiriciye ''Alo Doğan Buzağı'' Hizmeti




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız