Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 29 Nisan 2024 Pazartesi
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
Kaman Cevizi 

KAMAN CEVİZİ'NİN TESCİL HAKKININ ALINMASI İÇİN ÇALIŞMA BAŞLATILDI

KIRŞEHİR (İHA) - Kaman cevizinin tescil hakkının ilçe adına alınması için Kaman Belediyesi öncülüğünde bir çalışma başlatıldı.


Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'nun açıkladığı 'Ceviz Eylem Planı'nın ardından geçtiğimiz hafta Kaman'da ikincisi düzenlenen 'Ceviz Eylem Planı Çalıştayı'nda alınan karar doğrultusunda Kaman Belediyesi tarafından oluşturulan heyet ilk girişimini Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi'ne yaptı.

Sütçü İmam Üniversitesi Ziraat Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Mehmet Sütyemez tarafından 2006 yılında tescil edilen Kaman-1 Ceviz türünün üretim, dağıtım ve pazarlama hakkının ilçeye devredilmesi için çalışmaya başlayan heyet 26 Gaziantep'e gezi düzenlediler.

Belediye Başkan Yardımcısı Eftal Avşar, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Kenan Şahin, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Tarımsal Altyapı ve Arazi Değerlendirme Şube Müdürü Ersin Öğülmüş, Ahi Evran Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Şahin, Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Atilla Taşkın ve Belediye Ceviz Sorumlusu Arif Göçmen'den oluşan heyet Sütçü İmam Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Fatih Karaaslan, Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kadir Saltalı ve Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Mehmet Sütyemez ile görüş alışverişinde bulundular.

Heyetin, Kaman-1 cevizimizin tescil hakkının ilçe adına yada Ziraat Fakültesi adına devredilmesi taleplerini olumlu karşıladıkları öğrenildi. Sütçü İmam Üniversitesi yetkililerinin konuyu senatoya sunarak buradan çıkacak karar göre kesin bir cevap verecekleri belirttiler.

Ekleme Tarihi
02.08.2012
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı

Etiketler: Kaman Cevizi, Tescil Hakkının Alınması İçin Çalışma Başlatıldı, ceviz
Link: Kaman Cevizi'nin Tescil Hakkının Alınması İçin Çalışma Başlatıldı




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız