Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 16 Mayıs 2024 Perşembe
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
Simav Gökçeler 

SİMAV GÖKÇELER'DE DOLUNUN BİLANÇOSU 182 BİN TL


KÜTAHYA (İHA) - Kütahya Simav’da 20 Temmuz 2012 tarihinde dolunun vurduğu Gökçeler Köyünde Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen hasar tespit çalışmalarının bilançosu ağır oldu.


Köy Muhtarı İbrahim Payçu 182 bin TL olarak belirlenen dolunun ağır bilançosunun üreticileri perişan ettiğini ve zararlarının hükümet tarafından ödenmesini beklediklerini bildirdi.

Muhtar Payçu, “20 Temmuz’daki dolunun vurduğu ekili alanlar Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğümüzden gelen 6 kişilik uzman bir ekip tarafından incelendi. Bilirkişi heyeti arazilerimizde yaptığı incelemede yarım saatte yağan ceviz büyüklüğündeki dolunun köyümüzden 53 çiftçinin toplam 845 dekarlık domates, biber, lahana, fasulye, karpuz, bağ, karnabahar, marul ve mısır ekili tarlasında 182 bin liralık zarara yol açtığını belirleyip bir rapor halinde bizi sundu. Şimdi dolu mağduru Gökçeler köyü halkı olarak zararımızın hükümetimiz tarafından karşılanmasını bekliyoruz. Üretici perişan oldu. Mağdur duruma düştü” dedi.

182 bin liralık dolu zararının karşılanması için siyasiler başta olmak üzere bürokratlara taleplerini ilettiklerini ifade eden Muhtar Payçu, “19 Mayıs 2011’deki 5,9’luk depremde en fazla zararı Gökçeler köyü gördü. Köyde hasar görmeyen konut kalmadı desek yeridir. Depremde neye uğradığını şaşıran köylü ürününü önceden yaptığı gibi tabii afetlere karşı tarım sigortası yaptıramadı. Şimdi zararımızın karşılanması için kime gitsek neden zamanında tarım sigortası yaptırmadınız şeklinde üzücü yanıtlar alıyoruz. Depremin vurduğu Gökçeleri şimdi de dolu vurdu. Vatandaş elindeki avucundaki parasını hasar gören ya da yıkılan konut, işyeri veya ahırını yaptırıp onarıma yatırdı. Ürününü doğal afetlere karsı sigorta ettiremedi. Hükümetimizden bize sahip çıkmasını ve zararımızı karşılamasını bekliyoruz” dedi.

Ekleme Tarihi
02.08.2012
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı

Etiketler: Simav Gökçeler, Dolunun Bilançosu 182 Bin TL
Link: Simav Gökçeler'de Dolunun Bilançosu 182 Bin TL




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız