Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 26 Nisan 2024 Cuma
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 

Kırşehir cevizine sahip çıkıyor -Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Ziraat Fakültesi tarafından 2006 yılında tescili yaptırılan Kaman-1 cevizinin tescilinin Kırşehir'e alınması için çalışma başlatıldı.

KIRŞEHİR (A.A) - Ulusal Ceviz Eylem Planı'nda pilot illerden bir tanesi olan Kırşehir'de, Kaman-1 cevizinin tescilinin Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Ziraat Fakültesi'nden alınması için çalışma başlatıldı.

     Kırşehir Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Kenan Şahin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Kaman-1 cevizinin tescilinin Kırşehir'e alınması için Vali Mehmet Ufuk Erden'in talimatıyla oluşturulan bir heyetin, geçtiğimiz günlerde Kahramanmaraş'a gittiğini söyledi.

     Ahi Evran Üniversitesi'nin henüz kurulmadığı 2005 ve 2006 yıllarında, ceviz araştırmalarıyla tanınan Sütçü İmam Üniversitesi Ziraat Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Mehmet Sütyemez'in , Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Tohumluk Tescil ve Sertifikasyon Merkezi Müdürlüğü'ne müracaatta bulunarak, Kaman-1 cevizinin tescilini kendi üniversitesi adına yaptırdığını ifade eden Şahin, bu tescilin Kırşehir'e getirilmesinin önemli olduğunu vurguladı.
     Şahin, Kırşehir Belediye Başkan Yardımcısı Eftal Avşar, Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Tarımsal Altyapı ve Arazi Değerlendirme Şube Müdürü Ersin Öğülmüş, Ahi Evran Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Şahin, Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Atilla Taşkın ile Kaman Belediyesi'nden bir yetkili ve kendisinin Kahramanmaraş'a gittiğini belirterek, Sütçü İmam Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Fatih Karaaslan, Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kadir Saltalı ve Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Mehmet Sütyemez ile görüşerek taleplerini ilettiklerini anlattı.
     Rektör Karaaslan ve diğer yetkililerin talebi olumlu karşıladığını vurgulayan Şahin, daha önce üniversite ve öğretim üyesinin yaptığı tescil masrafları karşılanarak, Kaman-1 cevizinin tescilinin Ahi Evran Üniversitesi Ziraat Fakültesi'ne getirileceğini kaydetti.
     Şahin, Kaman-1 cevizinin tescilinin Kırşehir'e getirilmesinin ardından Tarımsal Kalkınma Kooperatifi kurulacağını, bu kooperatif vasıtasıyla cevizin üretiminin yapılarak tüm Türkiye'ye satılacağını aktardı.
    

Ekleme Tarihi
03.08.2012
Ekleyen Kişi
gidatarim2

Etiketler: Kırşehir cevizine sahip çıkıyor
Link: Kırşehir cevizine sahip çıkıyor




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız