Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 20 Nisan 2024 Cumartesi
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 

Yozgat'ta Organik Karpuz Hasadı Başladı

Yozgat'ta karpuz hasadı başladı. Sekili Beldesi'nde bu yıl 8 bin dekarlık alanda organik karpuz ve kavun üretimi yapıldığını belirten Belediye Başkanı Halil Bacanak, üretimlerinin organik olması nedeniyle satışlarda büyük ilgi gördüklerini söyledi.
 
Sekili Beldesi'nde kavun ve karpuzun organik olarak üretildiğini belirten Belediye Başkanı Halil Bacanak, Bu yıl yaklaşık 8 bin dekar alanda kavun ve karpuz ekimi yapıldı ve hasadı bugün başladı.Yurdun diğer bölgelerde karpuz hasadının tamamlanıp, pazarda da son günlerini yaşadığı bir dönemde Sekili karpuzu Pazar tezgahlarında yerini alıyor. Bölgemizde ekimlere nisan ayında başlanıyor, diğer yöreler daha önce ektiği için erken olgunlaşıyor. Burada yetişen karpuz Yozgat ile birlikte Ankara, Kırıkkale, Kayseri, Kırşehir, Amasya, hatta Adana'ya gönderiyoruz. Sekili karpuzunun özelliği hormonsuz olması, toprağı Kumlu olduğu için şeker oranı yüksek, kesinlikle kabak aşısı yok, doğal, tadını topraktan alıyor dedi.

Tarlasında ilk karpuz hasadına başlanılan üretici Necip Nacakoğlu ise, karpuz üretiminde doğal ve organik tarımı benimsediklerini, o nedenle de çevre iller tarafından tercih edildiğini söyledi. Fiyatların tatmin edici düzeyde olmadığını da ileri süren Nacakoğlu, bazen iklime bağlı olarak karpuzun yetişmesi gecikiyor ve karpuz tüketimi düştüğü için fiyatlarda düşüyor. İlk hasat yapıldığında karpuz fiyatları tarlada 25-30 kuruştan başlayarak 5 kuruşa kadar düşüyor dedi. Amasya'nın Merzifon ilçesinden Sekili Beldesi'ne karpuz almak üzere gelen esnaf Salih Taşkaya da, Sekili'de yetişen karpuzun tadı çok güzel, kendine has bir özelliği var, buranın karpuzu kestiğin zaman rengi biraz açık çıkar ama lezzeti çok güzeldir. Orijinal eski karpuzları andıran bir tat verdi. Kabak aşı burada kesinlikle olmaz diye konuştu.
 
 
 
 
 
 
 

Ekleme Tarihi
03.08.2012
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı

Etiketler: Yozgat, Organik, Karpuz, Hasadı Başladı
Link: Yozgat'ta Organik Karpuz Hasadı Başladı




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız