Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 29 Nisan 2024 Pazartesi
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 

Saman Karaborsaya Düştü

Muğlalı havyan üreticilerinin saman bulmakta zorlandığını belirten Muğla Veteriner Hekimler Odası Başkanı Yusuf Kayacık, samanın karaborsaya düştüğünü ve saman balyasının 12-13 TL'ye yükseldiğini açıkladı.


Yusuf Kayacık, açıklamasının Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığına karşı veya hükümete karşı tutum olarak algılanmasını istemediğini belirterek, “Tarım ve Hayvancılık adına son 15-20 gündür ne yazık ki çok üzgünüm. Aslında et fiyatlarının yüksekliği konusunda açıklama yapılacaktı. Etin fiyatı yüksek diye bu memlekette et ithal edildiği zaman yaptığımız açıklamada ‘Etin fiyatını düşürmek istiyorsanız, yem ve gübre ithal edelim’ demiş ve girdilerin düşürülmesini istemiştim. Mazottan, elektrikten ÖTV almayalım dedim. Ama o süreçte bunları dinletemedik ve zincirin en sonundaki eti ithal ettik” dedi.

Şu anda saman karaborsası yani, kaba yem olarak tabir edilen samanın balyasının 13 TL’ye kadar yükseldiğini dikkat çeken Kayacık, “Samanın balyası 13 lira, kilosu ise 60 krş. Aynı saman geçen yıl bu sıralarda balyası 4,5 lira kilosu 23 kuruştu. Balyası 13 liradan kilosu 60 kuruştan satılan saman şuanda yok ve karaborsa” diye konuştu.
 
 
 
 
 
 
 
 

Ekleme Tarihi
03.08.2012
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı

Etiketler: Saman Karaborsaya Düştü
Link: Saman Karaborsaya Düştü




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız