Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 28 Nisan 2024 Pazar
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 

Damacana suları mercek altında

Damacana suları mercek altındaDamacana suların analizlerinin sürdüğü Türkiye'deki 7 laboratuvardan biri olan Ankara'daki Türkiye Halk Sağlığı Güvenliği Laboratuvarları'nda, şebeke sularında da mikrobiyolojik ve kimyasal tüm parametrelerin analizi yapılabiliyor.


Damacana suların analizlerinin sürdüğü Türkiye'deki 7 laboratuvardan biri olan Ankara'daki Türkiye Halk Sağlığı Güvenliği Laboratuvarları'nda, şebeke sularında da mikrobiyolojik ve kimyasal tüm parametrelerin analizi yapılabiliyor.

Laboratuvarda son bir haftada 14 şehirdeki farklı firmalardan alınan 200'ün üzerinde numuneden, 48 parametre değeri mikrobiyolojik ve kimyasal analize tabii tutuldu.

Türkiye Hak Sağlığı Kurumu Tüketici Güvenliği Laboratuvarları Daire Başkanı Dr. Yıldırım Cesaretli, laboratuvarın numune kabul biriminden alınan örneklerin özel kodlama sistemiyle mikrobiyoloji laboratuvarına getirildiğini belirterek, suların analiz sürecini anlattı.

Laboratuvarlarında İç Anadolu Bölgesi'ndeki 14 ilden 200'ün üzerinde numunenin 48 ayrı parametrede teste tabii tutulduğunu belirten Cesaretli, testlerin üç gün içinde sonuçlandığını, bu sürecin sonunda raporların hazırlandığını söyledi.

Analizlerin titizlikle yapıldığına değinen Yıldırım Cesaretli, numune sayısının artışının bu testlerin güvenilirliğinde bir etkisinin olmadığına da vurgu yaptı.

Su Güvenliği Birimi Sorumlusu Uzman Biyolog Şenol Yılmaz ise, şehir şebeke sularında uygunsuz parametreler için acil uyarı sistemleri oluşturduklarını kaydetti.

Türkiye'de tüm yerleşim yerlerinin şebeke sularının yazılımını oluşturduklarını belirten Yılmaz, bu sistem sayesinde sudaki bütün uygunsuzlukları tespit edebildiklerini anlattı.

Şebeke suyunun analiz sonuçlarının sisteme otomatik olarak girildiğini belirten Yılmaz, böylece şebeke suyunun kalitesinin kısa aralıklarla takip edilebildiğini bildirdi.

Klorun bir dezenfektan olduğuna, bu nedenle suların klorlanması gerektiğine de dikkat çeken Şenol Yılmaz, bu konuda tüketiciyi uyardı.






tarimtv.gov.tr

Ekleme Tarihi
03.08.2012
Ekleyen Kişi
Celil PAKSOY

Etiketler: Damacana suları mercek altında, analiz, su güvenliği birimi, şebeke suyu, gıda tarım
Link: Damacana suları mercek altında




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız